Commercial GoGo Tours gekopieerd van Twix?

25 februari 2005, 10:29

Commercial GoGo tours gekopieerd van Twix?Ondanks de discussie die is ontstaan over de tv-commercial (wmv), lijkt de campagne Dump je Schatje van GoGo Tours een groot succes te worden. Want laten we eerlijk zijn, als zelfs CNN over je schrijft dan heb je het niet verkeerd gedaan.

Toch lijkt er een smet(je) te komen op de campagne, de commercial blijkt namelijk een regelrechte kopie van een tv-commercial voor Twix (mpg) waarin een jongen op de fiets zijn vriendin dumpt zodat hij de Twix voor zichzelf heeft. Dat hebben de jongens van Volkomenkut toch weer mooi gevonden!

Update 28-Feb

Niet GoGo Tours maar Twix lijkt de commercial te hebben gekopieerd; zie ook de reacties hieronder!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Evert Jan

  Oude lul of niet: het is niet grappig en subtiel gemaakt. Met iets meer subtiliteit in de uitvoering en tekst (en iets meer knipoog) was het misschien wél leuk.

  Ik vraag me trouwens af of jongeren wel geprikkeld worden door een directe (‘fuck’ moet je kunnen zeggen) benadering.

  Ik hoor te vaak dat ‘jongeren zo moeilijk te marketen zijn’.

  Maar over onderzoek hoor je weinig…


  25 februari 2005 om 21:42
  dennis

  Even een kleine opmerking: GoGoTours was eerder op het net en op TV dan Twix. Twix zou pas de 27e feb. uitzenden maar ze zijn een week eerder van start gegaan toen ze zagen dat GoGo Tours hetzelfde idee had bedacht. Wie was er eerder? Geen idee. Gewoon stom toeval. Alleen zal de kleine GoGo Tours altijd minder geloofwaardig zijn als de grotere Twix. Dus een regelrechte kopie is wel erg kort door de bocht.


  28 februari 2005 om 08:44
  media

  Dank voor je reactie Dennis; had geen idee dat de Twix-commercial pas recentelijk op tv is verschenen. Wanneer is de GoGo-commercial eigenlijk bedacht en geproduceerd?


  28 februari 2005 om 09:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!