Coca-Cola introduceert ?advertainment?

13 oktober 2003, 08:25

Een 25 minuten durend programma met interviews, opnames achter-de-schermen en optredens van bekende artiesten als Sting, dat slechts door enkele honderdduizenden Amerikanen bekeken kan worden. Coca-Cola heeft een eigen, gesponsord tv-programma ?Sound Check? ontwikkeld dat alleen door de abonnees van het TiVo-systeem kan worden bekeken.

TiVo is een tv-ontvanger die kijkers in staat stelt tv-programma?s digitaal op te slaan en later te bekijken. Anders dan video kan men meer programma?s tegelijk opnemen. Daarnaast is het mogelijk programma?s te bekijken terwijl ze worden opgenomen; men haalt dan de uitzending als het ware in, bijvoorbeeld als iemand te laat inschakelt of het kijken naar een film of sportwedstrijd tijdelijk moet onderbreken. Het apparaat wordt door adverteerders gevreesd, omdat het apparaat automatisch het afspelen van reclameblokken kan overslaan. Met een gesponsord programma speelt Coca-Cola hier op in. TiVo claimt dat er meer dan 700.000 gebruikers van het systeem zijn, meldt AdAge. Zij worden op het programma geattendeerd door een icoon op het beeldscherm.

Bron:

http://www.incentive-online.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!