Coca-Cola helpt vrouwen in China met tegenspraak

27 april 2006, 11:22

Coca-Cola heeft in China een bijzondere commercial gelanceerd. Hierin staat de populaire MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) World Of Warcraft centraal. Een normale video toont drie moderne Chinese vrouwen zittend aan een tafel tegenover een man. Er ontstaat een dialoog waarin de vrouwen, ondeugend nippend aan de Coca-Cola, de man tegenspreken. Het beeld springt over naar de game-wereld van WoW waarin de vrouwen de man met pijlen bestoken. Een slimme wijze om de zeer populaire omgeving van World of Warcraft te koppelen aan Coca-Cola met bijbehorende waarden van vrijheid, zelfstandigheid en daadkracht van de Chinese vrouw (via Cem Yildiz van Games Blogo).

Erwin van Lun
Futurist and Angular Engineer bij Your Future Is Now!

Futurist Erwin van Lun startte op MarketingFacts in 2005, direct na publicatie van zijn boek "Van Massamerk naar Mensmerk" dat toen een nominatie kreeg voor de Marketing Literatuur Prijs. Het boek beschreef de toestand van media, marketing en merken in de toekomst van 2015 en Erwin volgde de ontwikkelingen in de eerste jaren op de voet. Nu blijkt dat zijn voorspellingen waarheid zijn geworden helpt hij mensen om zélf de toekomst trefzeker te voorspellen en heeft hij zijn voorspellingen voor 2020, 2030 en 2050 al weer klaar voor publicatie in het boek 'Utopia Manifesto 2050'. In 2009 stortte Erwin zich helemaal op Chatbots.org (http://www.chatbots.org), zijn wereldwijde industry portal op het gebied van intelligente kunstmatige karakters en in 2015 sloot hij zich aan bij het Bemer netwerk (http://yourfuture.bemergroup/nl) om mensen te helpen zichzelf te resetten: gezond, vitaal en creatief: helemaal klaar voor de toekomst! In 2017 zag hij de bezoekersaantallen van Chatbots.org weer flink stijgen en besloot dat het tijd werd voor de terugkeer naar het prachtige veld van humanlike AI.

Categorie
Tags

2 Reacties

  justien

  Wow! Dank dank!

  Waarom eigenlijk niet in NL /EU?


  27 april 2006 om 15:36
  ErwinVanLun

  Geen idee.Misschien zijn we er nog niet aan toe? Misschien omdat china verder is met gaming?Maar na dit postinkje verwachten we natuurlijk allemaal nieuwe waarzinnige ideeen van onze bureaus:-)


  28 april 2006 om 09:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!