Case-study Calvin Klein’s live billboard

2 november 2005, 07:45

Cosmetica- en kledingmerk Calvin Klein lanceerde in juli van dit jaar een live billboard op Times Squares. Modellen van Calvin Klein stonden een dag lang te dansen in een billboard. Adland was al vrij snel niet erg positief over de campagne. MarketingSherpa publiceerde deze week een case-study van de campagne.

De media in 15 landen besteedde aandacht aan de aktie. De mini-site van Calvin Klein kreeg in twee weken tijd 100.000 bezoekers. Het promotieteam op straat deelde in ??n dag 40.000 samples uit en last but not least, de lokale verkoop van CK One verdriedubbelde in de nabijgelegen CK-winkel. Calvin Klein schat de waarde van de media-aandacht en marketing impact op 12 miljoen dollar. Totale kosten van het geheel: 500.000 dollar.

Iemand nog kritiek op de campagne? 😉

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!