Ask Jeeves koopt Excite Europa

20 mei 2005, 09:36

Ask Jeeves LogoZoekmachine Ask Jeeves heeft portal network Excite Europa gekocht. Ask Jeeves is op dit moment alleen beschikbaar in de US, Japan, Engeland en sinds kort Spanje, maar wil graag op termijn de rest van Europa ?veroveren?. Aangezien Excite in veel meer Europese landen actief is past deze overname goed in de strategie van de butler.

CEO Steve Berkowitz, van Ask Jeeves, zegt hierover: ?This deal is a next step in Ask Jeeves? European expansion strategy. Access to Excite?s pan-European operational infrastructure and market knowledge will accelerate our European growth initiative and provide an instant revenue stream from additional users and advertisers.?

De budlerVoor mensen die nog niet op de hoogte zijn:

– Ask is in de US zoekmachine nummer 4. (Na Google, Yahoo!, MSN)

– Het marktaandeel van Ask Jeeves in de US steeg in 1 jaar tijd van 2% naar 6%.

– Ask gebruikt HITS, een compleet andere methode om links te beoordelen dan de andere grote zoekmachines. (die PageRank of een vergelijkbare techniek gebruiken) Het verschil zit in dat alleen voor de zoekopdracht relevante links meetellen voor de positionering.

– Uit voorlopige onderzoeksresultaten blijkt dat de relevantie van het zoekresultaat in Ask Jeeves erg goed is. Ze behalen in dit onderzoek de derde plaats, vlak achter Yahoo! en Google, maar voor MSN. (via de Cowboys)

– Ask is sinds kort overgenomen door IAC/InterActiveCorp. (o.a. Expedia, Match & CitySearch)

– Ask is sinds kort in Japan en Spanje actief.

Misschien dat we dan binnenkort eindelijk ook een Nederlandse butler krijgen.

Zie ook:

Ask Jeeves Blog

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!