• Mobile
  wordt gesponsord door

Roamler: Versneld van 600 naar 10.000 Roamlers dankzij investering van 500.000 euro

Roamler: Versneld van 600 naar 10.000 Roamlers dankzij investering van 500.000 euro

Sinds een paar weken ben ik een Roamler en verdien ik geld met mijn iPhone door opdrachten uit te voeren. Roamler is een nieuwe manier van onderzoek: als organisatie kun je tegen betaling een opdracht uitzetten bij Roamlers. Met Roamler wordt het leuk om te ontdekken. Overal liggen opdrachten die je kunt uitvoeren: op een specifieke locatie, thuis of in jouw eigen buurt. Alledaagse zaken worden opeens bijzondere opdrachten. Een Roamler kijkt naar de omgeving met vragen in het achterhoofd als ‘Hoe kan ik deze plek verbeteren?’ en ‘Wat is een mooie poster?’. Voor het uitvoeren van de opdrachten krijgen Roamlers betaald, maar daar moeten ze ook wat voor doen; het uitgangspunt is niet voor niets ‘quid pro quo’. Organisaties krijgen via de Roamlers op hun beurt betrouwbare informatie over het gebruik van hun producten, plaatsing van hun producten bij retailers of ontvangen ideeën of mogelijke punten die de omgeving zouden kunnen verbeteren. Momenteel doen er ongeveer 600 mensen mee aan de beta versie van deze nieuwe dienst. De meest serieuze opdrachten komen momenteel van Gemeente Amsterdam en Heineken. De potentie van deze dienst is niet onopgemerkt gebleven: een investeerder (niet nader genoemd) heeft een bedrag van 500.000 euro geinvesteerd in ruil voor een minderheidsaandeel.

Roamler heeft ruim aandacht van (internationale) media gekregen afgelopen periode. Op honderden websites wordt er aandacht aan gegeven. Maar ook kranten en radio berichtten er uiterst positief over. Ik moet bekennen dat ook ik erg enthousiast ben en al verschillende opdrachten heb gedaan. En na iedere opdracht kreeg ik netjes terugkoppeling van de mensen achter de dienst. Ook als ik een minder positieve terugkoppeling gaf over het actief blijven van de locatiebepaling. Dezelfde dag volgde een blogbericht met uitleg.

Op het moment van schrijven heeft de dienst dus ruim 600 Roamlers. In totaal hebben zij 3800 opdrachten uitgevoerd, waarvan 85% werd goedgekeurd. De komende tijd worden meer Roamlers uitgenodigd waarbij de hoeveelheid punten in de app (XP’s) bepalend is voor het aantal invites dat een Roamler kan versturen. Er zit ook een spelelement in het concept: Voor elke goed uitgevoerde opdracht krijgt de Roamler punten; hoe meer opdrachten Roamlers uitvoeren, hoe hoger het level dat zij bereiken en hoe leuker de opdrachten worden. Roamlers kunnen de beste Roamler van de stad, of van een vriendengroep worden. Met het uitvoeren van de opdrachten zijn ook diverse ‘badges’ te verdienen.  Voor het einde van het jaar hoopt Roamler 10.000 deelnemers te hebben. Waarschijnlijk gaat het dat wel lukken, want al enkele duizenden mensen hebben hun emailadres achtergelaten op de website.

De opdrachtgevers en gebruikers zijn enthousiast. Niet alleen van de klanten van het eerste uur maar ook van nieuwe opdrachtgevers zullen de komende weken opdrachten verschijnen.
Het geld dat Roamler heeft gekregen met de investering gebruiken ze om meer Roamlers toe te laten, extra ontwikkelaars aan te nemen en te zorgen dat ze sneller Europa kunnen veroveren. Zojuist is de nieuwe site de lucht in gegaan. Hier gaan we dus meer van horen.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Mede mogelijk gemaakt door @anneliesje, he Mark? ;-). Nee tof spul dat Roamler, zat zelf bij de First Fifty en zelfs met zo'n klein groepje was al duidelijk de potentie te zien, en het spelelement erin. Ben benieuwd vanaf wanneer we precies anderen kunnen gaan uitnodigen. Mocht iemand nog benieuwd zijn naar mijn ervaringen...Oja, ben ook erg benieuwd of ze dan met die investering ook eindelijk een Android-app gaan bouwen.

  geplaatst op
 • Eigenlijk is Roamler toch gewoon een eigentijdse een efficiëntere versie van mystery shopping? Of zie ik dat verkeerd?

  geplaatst op
 • Ha Mischa, dat is één van de dingen die je er mee zou kunnen doen. Maar we experimenteren ook actief met bijvoorbeeld creatieve opdrachten. Zie ook blog.roamler.com

  geplaatst op
 • @Annelies: zeker weten! Nogmaals dank voor de invite!

  geplaatst op
 • ik ben nu al meer dan een maand opzoek naar een Roamler invite maar nog steeds zonder succes :( kan iemand mij misschien een invite sturen? (E-mail: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken))

  geplaatst op
 • Heeft iemand alsjeblieft een roamler invite voor mij? Ik kan er echt geen vinden :(

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.