Twitter koopt Tweetdeck voor $40-50 miljoen

Twitter koopt Tweetdeck voor $40-50 miljoen

Enkele weken schreef de Wall Street Journal al over een mogelijke overname van Tweetdeck door Twitter, en dat lijkt nu bevestigd. Techcrunch bevestigde gisteravond op basis van betrouwbare bronnen dat Twitter Tweetdeck overneemt voor een bedrag tussen de 40 en 50 miljoen dollar. In februari leek het er nog op dat UberMedia Tweetdeck ging overnemen. Net voordat alles in kannen en kruiken leek deed Twitter een tegenbod.

De overname lijkt een defensieve move. Twitter zou willen voorkomen dat Ubermedia, onder andere eigenaar van UberTwitter en Echofon, en te groot marktaandeel in handen zou krijgen. De bron van Techcrunch zegt hierover:

Adding TweetDeck to the UberMedia stable of products would give them too much leverage over Twitter, and so Twitter made a strong defensive bid to disrupt the deal.

Nadat Twitter eerder clients voor Blackberry en Android overnam, heeft Twitter nu ook een sterke client voor desktop gebruikers in handen. Het is wel afwachten wat er nu gaat gebeuren met de iOS en Android applicaties van Tweetdeck. Met de acquisitie van Tweetdeck beschikt Twitter over een platform waar met name de power-users gebruik van maken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Jammer dan Boris Veldhuizen van Zanten dit keer NET achter het net vist en dit bedrijf niet kan toevoegen aan zijn Twitter emperium

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.