Twitter koopt Tweetdeck voor $40-50 miljoen

3 mei 2011, 06:00

Enkele weken schreef de Wall Street Journal al over een mogelijke overname van Tweetdeck door Twitter, en dat lijkt nu bevestigd. Techcrunch bevestigde gisteravond op basis van betrouwbare bronnen dat Twitter Tweetdeck overneemt voor een bedrag tussen de 40 en 50 miljoen dollar. In februari leek het er nog op dat UberMedia Tweetdeck ging overnemen. Net voordat alles in kannen en kruiken leek deed Twitter een tegenbod.

De overname lijkt een defensieve move. Twitter zou willen voorkomen dat Ubermedia, onder andere eigenaar van UberTwitter en Echofon, en te groot marktaandeel in handen zou krijgen. De bron van Techcrunch zegt hierover:

Adding TweetDeck to the UberMedia stable of products would give them too much leverage over Twitter, and so Twitter made a strong defensive bid to disrupt the deal.

Nadat Twitter eerder clients voor Blackberry en Android overnam, heeft Twitter nu ook een sterke client voor desktop gebruikers in handen. Het is wel afwachten wat er nu gaat gebeuren met de iOS en Android applicaties van Tweetdeck. Met de acquisitie van Tweetdeck beschikt Twitter over een platform waar met name de power-users gebruik van maken.

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Patrick

    Jammer dan Boris Veldhuizen van Zanten dit keer NET achter het net vist en dit bedrijf niet kan toevoegen aan zijn Twitter emperium


    3 mei 2011 om 13:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!