Rene Froger demonstreert de eenvoud van Connected TV

6 april 2011, 05:31

Rene Froger demonstreert in een 60 seconden videoclip hoe eenvoudig het is om anno april 2011 (eigenlijk vanaf volgende maand) als consument op TV toegang te krijgen tot een veelheid aan content (in HD beeldkwaliteit) die tot op heden alleen via de PC of laptop te zien is. Connected TV zal per medio mei in Nederland eindelijk een feit zijn, wanneer de YuiXX dan écht daadwerkelijk in de schappen van meerdere elektronica winkels in het land zal liggen.

Al op 30 maart jl. kondigden “de Toppers” c.q. Rene Froger in het TV programma RTL Boulevard de introductie van een speciale YuiXX versie aan. Rene Froger was ooit de eerste -nota bene een Amsterdammer – die de Rotterdamse Kuip voor zijn concerten vol wist te krijgen. En wederom blijkt hij een voorloper en is Froger de eerste Nederlandse artiest die samen met zijn Toppers vrienden een eigen TV zender (Toppers TV) in de huiskamer op TV weet te krijgen.

Is dit het begin van een nieuwe trend waarbij artiesten, evenementen en sportorganisaties e.d. het heft in eigen hand nemen en zelfstandig hun mediabeleid bepalen? De toekomst zal het uitwijzen, maar het is duidelijk dat CE producten zoals YuiXX (zie hier de specs) een perfect medium blijkt, die genoemde partijen de mogelijkheid biedt om via internet een directe langdurige relatie te realiseren met hun achterban van fans en supporters.

Disclaimer: als adviseur van Metrological ben ik betrokken bij de lancering van de YuiXX player.

The way in which we are communicating is changing rapidly and since we are all consumers, we are all part of this changing world. Marketing- and media strategies will have to be re-written, so let's sharpen our pencils and get the show on the road. http://www.linkedin.com/pub/dir/john/goedegebuure

Categorie
Tags

15 Reacties

  vincente

  Wel gaaf hoe deze mannen meewerken aan de lancering. Zijn ze als investeerder betrokken of op een andere manier? Wanneer gaat deze doos live en wat wordt het business model? eenmalig + betalen voor content? Maandelijks? Vertel eens wat meer.


  6 april 2011 om 05:45
  venturo

  Nog belangrijker wat wordt er aangeboden en hoe wordt er afgerekend.


  6 april 2011 om 06:20
  johnG

  is een heleboel meer te vertellen, maar alles in due course zoals het zo mooi heet. doos gaat live einde mei en leverbaar via elektronica winkels in NL en Spanje. de stb is 3-weg hybride en content is zowel gratis als betaald.


  6 april 2011 om 06:31
  Phileas

  demofilmpje is stuk


  6 april 2011 om 08:24
  Phileas

  en draait weer. mooi spul, wat is het verschil met NMT van popcorn hour? en wat gaat ie kosten?


  6 april 2011 om 08:33
  Ronald ter Voert

  Praktisch gezien: in de promo wordt gesproken over het aansluiten middels een internetkabel. Zie mezelf niet een kabeltrekken van de meterkast naar de woonkamer. Is wifi ook een optie?


  6 april 2011 om 08:44
  ron v

  Maar wat gaat ie de CONSUMENT kosten?


  6 april 2011 om 11:58
  Jeroen Grunwald

  Ik ben inderdaad benieuwd naar de consumentenprijs in de winkel, als hij in mei komt moet men dat in april toch wel weten 😉


  6 april 2011 om 12:48
  ron v

  ” Ben je een echte Toppers fan, dan is dit DE ULTIEME MOGELIJKHEID om de TOPPERS YuiXX box is huis te halen voor maar slechts 399,- incl. BTW” met de nadruk op ‘slechts” . Gaat hem niet worden voor die prijs ben ik bang…. nog los van het feit dat ik geld toe moet krijgen om naar de Toppers te kijken. Wacht wel op de GayParade, leuker en gratis:-)


  6 april 2011 om 16:16
  johnG

  @Ronald – zowel kabel als wifi


  6 april 2011 om 16:32
  DannyOosterveer

  Apparaatje ziet er leuk uit. Maar dan hele Rene Frogers verhaal is toch niet meer dan celebrity endorsement of mis ik iets?


  6 april 2011 om 18:32
  Joep

  Ik zie niet in wat dit apparaat méér levert dan een andere mediaspeler, zoals popcornhour of boxee.

  Heb zelf een philips met net-tv, ook met widgets en weet dat tegenwoordig ook heel veel blueray spelers zoiets al ingebouwd hebben.

  Geen enkel ‘unique selling point’ gezien. Ik voorspel een flop.


  6 april 2011 om 19:48
  Marcel

  Ergens begin 2011 was ik de gelukkige winnaar van een prijsvraag over de Toppers. De prijs was een Yuixx box in Toppers uitvoering en twee VIP kaartjes van de Toppers in concert. Het feest in de Arena was top maar ik heb tot op heden de Yuixx box nog niet mogen ontvangen. Mocht iemand meer info hebben dan hoor ik dat graag.


  8 juli 2012 om 20:08
  bianca

  Helaas is deze box

  nooit op de markt gekomen

  Ook ik was winnaar van de prijs vraag

  2 vipkaarten en de YuiXX Box.toppers

  door dat ze hem niet leveren konden

  wert et een andere keuze gesteld en inruil ervoor vvv

  bonnen te nemen of te wachten op de box

  gelukkig niet gewacht anders wachte ik nu nog steeds


  14 september 2014 om 18:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!