Rene Froger demonstreert de eenvoud van Connected TV

Rene Froger demonstreert de eenvoud van Connected TV

Rene Froger demonstreert in een 60 seconden videoclip hoe eenvoudig het is om anno april 2011 (eigenlijk vanaf volgende maand) als consument op TV toegang te krijgen tot een veelheid aan content (in HD beeldkwaliteit) die tot op heden alleen via de PC of laptop te zien is. Connected TV zal per medio mei in Nederland eindelijk een feit zijn, wanneer de YuiXX dan écht daadwerkelijk in de schappen van meerdere elektronica winkels in het land zal liggen.

Al op 30 maart jl. kondigden “de Toppers” c.q. Rene Froger in het TV programma RTL Boulevard de introductie van een speciale YuiXX versie aan. Rene Froger was ooit de eerste -nota bene een Amsterdammer - die de Rotterdamse Kuip voor zijn concerten vol wist te krijgen. En wederom blijkt hij een voorloper en is Froger de eerste Nederlandse artiest die samen met zijn Toppers vrienden een eigen TV zender (Toppers TV) in de huiskamer op TV weet te krijgen.

Is dit het begin van een nieuwe trend waarbij artiesten, evenementen en sportorganisaties e.d. het heft in eigen hand nemen en zelfstandig hun mediabeleid bepalen? De toekomst zal het uitwijzen, maar het is duidelijk dat CE producten zoals YuiXX (zie hier de specs) een perfect medium blijkt, die genoemde partijen de mogelijkheid biedt om via internet een directe langdurige relatie te realiseren met hun achterban van fans en supporters.

 

Disclaimer: als adviseur van Metrological ben ik betrokken bij de lancering van de YuiXX player.


DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • Wel gaaf hoe deze mannen meewerken aan de lancering. Zijn ze als investeerder betrokken of op een andere manier? Wanneer gaat deze doos live en wat wordt het business model? eenmalig + betalen voor content? Maandelijks? Vertel eens wat meer.

  geplaatst op
 • Nog belangrijker wat wordt er aangeboden en hoe wordt er afgerekend.

  geplaatst op
 • is een heleboel meer te vertellen, maar alles in due course zoals het zo mooi heet. doos gaat live einde mei en leverbaar via elektronica winkels in NL en Spanje. de stb is 3-weg hybride en content is zowel gratis als betaald.

  geplaatst op
 • demofilmpje is stuk

  geplaatst op
 • en draait weer. mooi spul, wat is het verschil met NMT van popcorn hour? en wat gaat ie kosten?

  geplaatst op
 • Praktisch gezien: in de promo wordt gesproken over het aansluiten middels een internetkabel. Zie mezelf niet een kabeltrekken van de meterkast naar de woonkamer. Is wifi ook een optie?

  geplaatst op
 • Maar wat gaat ie de CONSUMENT kosten?

  geplaatst op
 • Ik ben inderdaad benieuwd naar de consumentenprijs in de winkel, als hij in mei komt moet men dat in april toch wel weten ;)

  geplaatst op
 • De prijs van de Toppers YuiXX box en de reservering ervan kun je hier vinden: http://www.yuixx.com/site/TopperTV_Registratie.aspx. De (zwarte) retail versie, de configuraties en de prijzen ervan zijn zeer binnenkort beschikbaar.

  geplaatst op
 • " Ben je een echte Toppers fan, dan is dit DE ULTIEME MOGELIJKHEID om de TOPPERS YuiXX box is huis te halen voor maar slechts 399,- incl. BTW" met de nadruk op 'slechts" . Gaat hem niet worden voor die prijs ben ik bang.... nog los van het feit dat ik geld toe moet krijgen om naar de Toppers te kijken. Wacht wel op de GayParade, leuker en gratis:-)

  geplaatst op
 • @Ronald - zowel kabel als wifi

  geplaatst op
 • Apparaatje ziet er leuk uit. Maar dan hele Rene Frogers verhaal is toch niet meer dan celebrity endorsement of mis ik iets?

  geplaatst op
 • Ik zie niet in wat dit apparaat méér levert dan een andere mediaspeler, zoals popcornhour of boxee.

  Heb zelf een philips met net-tv, ook met widgets en weet dat tegenwoordig ook heel veel blueray spelers zoiets al ingebouwd hebben.

  Geen enkel 'unique selling point' gezien. Ik voorspel een flop.

  geplaatst op
 • Ergens begin 2011 was ik de gelukkige winnaar van een prijsvraag over de Toppers. De prijs was een Yuixx box in Toppers uitvoering en twee VIP kaartjes van de Toppers in concert. Het feest in de Arena was top maar ik heb tot op heden de Yuixx box nog niet mogen ontvangen. Mocht iemand meer info hebben dan hoor ik dat graag.

  geplaatst op
 • Helaas is deze box
  nooit op de markt gekomen
  Ook ik was winnaar van de prijs vraag
  2 vipkaarten en de YuiXX Box.toppers

  door dat ze hem niet leveren konden
  wert et een andere keuze gesteld en inruil ervoor vvv
  bonnen te nemen of te wachten op de box
  gelukkig niet gewacht anders wachte ik nu nog steeds

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.