700 miljard video’s bekeken op YouTube in 2010

13 december 2010, 06:44

En die teller van 700 miljard bekeken filmpjes tikt door want 2010 is nog niet afgelopen. Toch hadden ze bij YouTube het gevoel dat 700 miljard wel een mooi cijfer was om te communiceren en dat is het natuurlijk ook. Dit jaar werd ruim 13 miljoen uur aan video’s geüpload. Onderdelen uit populaire televisieprogramma’s als #tvoh laten de YouTube machines ronken, rampen en belangrijke nieuwsgebeurtenissen drijven de groei. Via het ANP werd het nieuws vanmorgen naar buiten geslingerd (Google voor de grap eens “700 miljard filmpjes”, echt lekker geland). Voor de geschiedenis en het archief dus ook deze diepgravende blogpost.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  mgvandenbroek

  PERSBERICHT

  Lijst van ‘s werelds 10 meest bekeken YouTube-video’s van 2010

  1. Bed Intruder Song! – De Gregory Brothers slaagden erin om een bizar televisie-interview met Antoine Dodson in een ware hitsensatie om te toveren.

  2. ‘Tik Tok’ Kesha Parody – Deze muziekparodie gooide in 2010 hoge ogen dankzij BarelyPolitical’s versie van Ke$ha’s “Tik Tok” en de populariteit van Key of Awe$ome, een wekelijkse muzikale comedyshow die meer dan 100 miljoen keer werd bekeken.

  3. Greyson Chance Singing ‘Paparazzi’— De video van een uitvoering van “Paparazzi” door Greyson Chance uit groep zes trok niet alleen een massaal publiek, maar ook de aandacht van Lady Gaga zelf. Het resultaat was een platendeal.

  4. Annoying Orange Wazzup – “Annoying Orange” van Dane Boedigheimer kreeg in 2010 zijn eigen YouTube-kanaal, waardoor het een van de meest succesvolle series van het jaar werd. ‘Annoying Orange Wazzup’ – irritant op een leuke manier – werd meer dan 26 miljoen keer bekeken.

  5. Old Spice: The Man Your Man Could Smell Like – De Super Bowl-reclame van Old Spice groeide uit tot een internetsensatie. Een paar maanden later kwam er een onverwacht vervolg in de vorm van een baanbrekende real-time sociale media-campagne. Deze campagne trok meer dan 100 miljoen views per week en bracht een drastische verandering teweeg in de manier waarop veel mensen over online adverteren denken.

  6. Giant Double Rainbow – De uiterst emotionele reactie van Paul Vasquez op een dubbele regenboog in Yosemite National Park is inmiddels bijgeschreven in de annalen van de populaire cultuur van 2010.

  7. OK Go – This Too Shall Pass – In 2010 verbrak de rockband OK Go de banden met zijn platenlabel, ging onafhankelijk verder en nam deel aan het partnerprogramma van YouTube. Hun niet aflatende streven om creatieve muziekvideo’s te produceren resulteerde in dit ambitieuze eerbetoon aan de striptekenaar, uitvinder en alleskunner Rube Goldberg.

  8. THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE Trailer – Terwijl iedereen vol verwachting op de derde episode van de Twilight Saga zat te wachten, werd de belangrijkste vraag in het land: behoor jij tot het kamp van Edward of Jacob?

  9. Jimmy Surprises Bieber Fan – Een video van een 3-jarig meisje dat in tranen uitbreekt vanwege haar liefde voor Justin Bieber kreeg virale proporties, maar nog populairder was deze clip van talkshow-host Jimmy Kimmel, die het meisje en haar zussen verrast met een bezoek van hun popidool.

  10. Ken Block’s Gymkhana THREE, Part 2; Ultimate Playground – De medeoprichter van DC Shoes en professionele autocoureur Ken Block laat de adrenaline door zijn lijf en dat van de kijkers gieren terwijl hij tijdens de gymkhana-race halsberekende toeren uithaalt op oevers die in sommige gevallen 51 graden steil zijn.


  13 december 2010 om 08:05
  David Wolff

  iemand enig idee hoeveel video’s er tegenwoordig embedded bekeken worden? Met het ontploffen van Facebook heb ik steeds meer het idee dat Youtube in veel gevallen als hosting voor andere platformen gebruikt wordt. Best lekker als je Facebook heet en best apart als je als Google op die manier bijdraagt aan het succes van je concurrent.


  13 december 2010 om 16:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!