TrendsMap: In één oogopslag trending topics spotten

TrendsMap: In één oogopslag trending topics spotten

Zou het niet geweldig zijn om per locatie precies te kunnen zien wat er trending is op dat moment? Waarschijnlijk is dat precies de vraag die de makers van TrendsMap zichzelf stelden. Op TrendsMaps kun je via GoogleMaps per stad zien wat er op dat moment ‘hot’ is. Je kunt in één oogopslag zien of er evenementen in een stad zijn, of er rampen gebeurd zijn of wanneer er weer een #cdacongres plaatsvindt.


Wij op kantoor vroegen ons al af wanneer er een service als deze zou verschijnen, aangezien de Trending Topics lijst van Twitter niet al te betrouwbaar is. Wij konden ons niet voorstellen dat de dood van een bekende Nederlander letterlijk wereldwijd trending zou kunnen zijn. Het blijkt nu dus ook niet het geval te zijn, blijkbaar is de topic lijst van Twitter gebaseerd op het land waarin je je bevindt.


De toepassing van deze applicatie is eindeloos, alleen een beetje jammer dat ze nog geen embed code aanbieden.


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Heb gister nog contact gehad met man uit Engeland, @stevehmills, die deze twit plaatste: \"Are Antonie Kamerling, Expeditie Robinson and Kamp Noord all Dutch topics?\". Dus daar zien ze het iig wel.

  geplaatst op
 • Toffe tool, de Centralpoint actie lijkt een groot succes te zijn, kijk maar eens naar de trending topics voor Nederland.

  geplaatst op
 • hallo mavo hier. wat is "trending topic " en zou hier ook een Nederlands woord voor zijn te bedenken?

  geplaatst op
 • Actuele onderwerpen? ;-)

  geplaatst op
 • waarom zeggen we dat dan niet?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.