TrendsMap: In één oogopslag trending topics spotten

7 oktober 2010, 07:38

Zou het niet geweldig zijn om per locatie precies te kunnen zien wat er trending is op dat moment? Waarschijnlijk is dat precies de vraag die de makers van TrendsMap zichzelf stelden. Op TrendsMaps kun je via GoogleMaps per stad zien wat er op dat moment ‘hot’ is. Je kunt in één oogopslag zien of er evenementen in een stad zijn, of er rampen gebeurd zijn of wanneer er weer een #cdacongres plaatsvindt.

Wij op kantoor vroegen ons al af wanneer er een service als deze zou verschijnen, aangezien de Trending Topics lijst van Twitter niet al te betrouwbaar is. Wij konden ons niet voorstellen dat de dood van een bekende Nederlander letterlijk wereldwijd trending zou kunnen zijn. Het blijkt nu dus ook niet het geval te zijn, blijkbaar is de topic lijst van Twitter gebaseerd op het land waarin je je bevindt.

De toepassing van deze applicatie is eindeloos, alleen een beetje jammer dat ze nog geen embed code aanbieden.

Onno Groen
Multimedia designer bij ONNO VISUAL&INTERACTION;

Categorie
Tags

4 Reacties

  Oli4b

  Heb gister nog contact gehad met man uit Engeland, @stevehmills, die deze twit plaatste: “Are Antonie Kamerling, Expeditie Robinson and Kamp Noord all Dutch topics?”. Dus daar zien ze het iig wel.


  8 oktober 2010 om 12:26
  bart bartelds

  hallo mavo hier. wat is “trending topic ” en zou hier ook een Nederlands woord voor zijn te bedenken?


  8 januari 2012 om 10:33
  DannyOosterveer

  Actuele onderwerpen? 😉


  8 januari 2012 om 15:36
  bart bartelds

  waarom zeggen we dat dan niet?


  9 januari 2012 om 13:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!