Guerilla pizzabakker teistert Amsterdamse Bureau- en Onlinewereld

2 september 2010, 06:25

De Amsterdamse reclamewereld was gisteren onverwachts zelf het slachtoffer van een kleine promotiestunt. Bij alle grote online-, media- en communicatiebureaus werden namelijk pizza’s bezorgd van ene @VitoMancante. En alhoewel de meeste bureaus wel gewend zijn aan ludieke acties, werd gisteren toch vooral verbaasd gereageerd op de gratis aangeboden lunch. ‘Is dit een viral of zo?’

Een compliment, laat Social Media Bureau OKGO. weten. De initiatiefnemers van de guerilla-actie wilden met de pizza’s hun vakgenoten slechts op de mogelijkheden van social media marketing wijzen. “In dit geval via een online speurtocht. Of een stukje transmediale storytelling zoals ze dat met een mooi woord noemen” zegt mede-oprichter Johan Voets.

OKGO.nl opende gisteren officieel haar deuren, met onder andere bovenstaande mooie launch movie. Het bureau wil zich vooral gaan richten op het ontwikkelen van crossmediale campagnes in samenwerking met andere (online) bureaus, en het bedenken van content strategieën voor merken op social media.

Wie de zoektocht naar @VitoMancante gisteren wist te voltooien aan de hand van hints op Twitter, Facebook, YouTube en Flickr kwam uiteindelijk op de site van OKGO.nl terecht. Die ging precies om 20.00 ‘s avonds live met een korte film waarin de impact van social media nogmaals duidelijk wordt gemaakt. “Maar het is geen heilige graal” zegt OKGO. co-founder Marjolijn Kamphuis. “Het zou mooi zijn als we de hype nu eens achter ons kunnen laten en gewoon met deze marketingtool aan de slag gaan. De enige reden dat dat op dit moment nog niet gebeurd is het gebrek aan kennis, en het onvermogen om resultaat te kunnen meten. Die twee gaten dichten wij”.

Wie zelf Vito’s speurtocht wil doen kan terecht op http://www.twitter.com/vitomancante.

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!