Govert van Eerde over 10 jaar StrandVolleybal.net: It gaet oan

Govert van Eerde over 10 jaar StrandVolleybal.net: It gaet oan

Ja, mensen, Strandvolleybal.net, de 10e editie komt eraan. En nu echt. Vorig jaar ging het event niet door vanwege te weinig aanmeldingen, bah, die kredietcrisis. Het wás ook een jaar om snel te vergeten en nu het beter lijkt te gaan staat het licht op groen voor een waardige jubileumeditie van het toernooi. Hieronder een interview met bedenker en oprichter Govert van Eerde: “Je kunt je niet vervelen.”

Govert van Eerde. Vorig jaar ging het event niet door: de hele mediasector laveerde door een moeilijk jaar. Nu is alles anders en zien we herstel. Hoe kijk jij eigenlijk terug op vorig jaar, je bent vast nu wel bekomen van de kater?
“Vorig jaar vroegen we 1250 euro waarvan 250 naar het goede doel gaan. Normaal hebben we 80 teams, en vorig jaar maar 40. Het was niet jubileum waardig. De kredietcrisis is de belangrijkste oorzaak. Wat minder heeft meegespeeld, is dat het hele strandpaviljoen vorig jaar is afgebrand. Dat hadden we met wat kunst en vliegwerk wel kunnen regelen, maar dit jaar staat er dus een compleet nieuwe strandtent, groter, mooier, met allemaal seperate ruimtes, dat is helemaal perfect voor ons.  Voor dit jaar ziet het er weer allemaal goed uit.”

Wat gaat er eigenlijk allemaal gebeuren, in Wijk aan Zee, 28 augustus?
“Het feest wordt nu georganiseerd door de organisator van de DanceParade van Rotterdam. Het wordt grootser en spectaculairder. We hebben een samenwerking met BeforeTheBubble, er komt een borrel en barbecue voor die internetprofesionals. We hebben rafts, een powerboat, catamarans, segways, blowkarts, aquabungeejumps. Je kunt je niet vervelen. Het programma blijft verder hetzelfde en we mikken nu op een grotere beachparty met meer mensen.”

Je hebt ook altijd een ideëel doel. Wat is dat dit jaar?
“Dit jaar werken we weer samen met Earth Water en het World Food Programme.  De bedrijven die meedoen en de mensen die losse kaarten kopen, van die opbrengst gaat een deel naar het goede doel. Ook de helft van de sponsoropbrengsten gaat naar Earth Water en het World Food Programme. Het toernooi van 2008 leverde 50.000 euro op voor Earth Water. Dat vind ik heel veel geld. Je kunt ook op de site zien waar dat geld terecht is gekomen trouwens, er zijn echt mensen mee geholpen. Iedereen moet dus meedoen, want dan hebben we meer om weg te geven. Er blijft niets hangen bij de organisatie, alles gaat weg naar het goede doel.”


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.