Nuon eerste adverteerder in Out of Office

15 juni 2010, 08:47

Voor de campagne Nuon Huisbeveiliging gebruiken Nuon en Isobar (daar werk ik) een, wat ons betreft dan, nieuwe en ludieke manier van adverteren. Namelijk via de Out of Office e-mailboodschap van vakantievierend Nederland. Daarmee is Nuon de eerste adverteerder die gebruik maakt van dit nieuwe ‘kanaal’. Wie in zijn Out of Office de tekst “Heerlijk ontspannen op vakantie dankzij een goed beveiligd huis?” opneemt, maakt kans om zijn vakantiebudget terug te winnen. Ontvangers van de Out of Office linken vanuit de boodschap op hun beurt naar de actiewebsite www.outofofficeweken.nl. Daar is productinformatie te vinden en kan men zelf ook deelnemen aan de actie.

Nuon en Isobar hebben gekozen voor deze innovatieve inzet door het enorme bereik van Out of Office boodschappen en de directe link tussen boodschap en product. Daarbij is de actie in onze ogen sympathiek en komt de boodschap niet van Nuon, maar van de Out of Office afzender. Naast Out of Office wordt ook display ingezet. De campagne Nuon Huisbeveiliging loopt van 14 juni t/m 31 augustus.

De inzet van Out of Office is de tweede innovatie die we samen met Nuon in korte tijd hebben gemaakt. Eerder werd de eerste re-tweetbanner van Nederland ontwikkeld. Ben benieuwd wat jullie van het concept vinden!

Stef de Jong
Social Strateeg bij LikeFriends

Stef is oprichter van het eerste full service social media bureau in Nederland; Human Media. In 2011 ging Human Media samen met een reclame bureau en mobile marketing bureau en veranderde het in het digitale communicatie bureau Isobar. Stef's passie en heldere visie op social media gecombineerd met het ondernemersbloed heeft geleid tot de beslissing om in 2012 te starten met een nieuw social bureau: LikeFriends. LikeFriends dicht het gat tussen hetgeen merken willen vertellen (Identity) en datgene wat mensen willen horen (Perceptie). Dit doen zij met aansprekende en verrassende content. Stef blogt op Marketingfacts en Frankwatching, en is onder andere te vinden via twitter en Linkedin.

Categorie
Tags

4 Reacties

  André Scholten

  Het lijkt me zeker een innovatief idee, alleen vraag ik me af of het mag gezien de nieuwe emailspam wetgeving. Op de OPTA:

  Let op: Een out of office reply heeft over het algemeen geen commercieel, ideëel, of charitatief doel en valt daarom dus niet onder het spamverbod. Maar: slimme spammers die hun spammail verhullen als een out of office ontspringen niet de dans: zodra een dergelijk bericht wél een commercieel, ideëel of charitatieve inslag heeft is het wel degelijk spam.

  Nu wil ik jullie geen spammers noemen 😉 Maar het lijkt me wel een randgevalletje.


  15 juni 2010 om 08:59
  Erik

  Les 1 voor een goede beveiliging:

  Geef nooit aan niemand door wanneer je op vakantie bent. Dus ook niet aan de NUON…


  15 juni 2010 om 09:00
  mgvandenbroek

  Nu jullie het zeggen: Ik had twee zomers geleden een out of office reply met de periode van vakantie mét daarin mijn signature staan, op mijn persoonlijke e-mail adres. Kreeg toen van alle kanten de opmerking dat dat ongeveer het stomste is wat je kunt doen 😉


  15 juni 2010 om 09:35
  StefdeJong

  @Erik, @Matthijs en @Andre bedankt voor jullie reacties!

  Nog even een reactie op jullie (scherpe:)!) twijfels:

  Spammen

  Het is er Nuon en ons uiteraard niets aan gelegen om de grenzen van het toelaatbare op te zoeken. Laten we voorop stellen dat het niet Nuon is die berichten verstuurt, maar gewoon de gebruiker zelf die zijn out of office aan heeft staan. Maar wij zien het vooral als een ludieke en inventieve manier van mediagebruik, omdat het ook zo’n enorm goede link met het product en de periode heeft. Niets meer en niets minder.

  Voor wat betreft privacy

  Iedereen moet altijd voorzichtig omgaan met je privacy, maar deze actie betreft zakelijke en geen persoonlijk out of office berichten. Uiteraard wordt de deelnemerslijst nergens openbaar gemaakt ligt deze bij ons veilig achter slot en grendel. Feitelijk krijgt de ontvanger van een out of office bericht niets anders te zien dan wanneer hij een eenzelfde bericht zonder ‘advertentie’ zou ontvangen met de mededeling dat iemand de komende drie weken niet op kantoor is. Het is immers tijdens de zomerperiode ook niet moeilijk om dan zelf te bedenken dat de betreffende persoon op vakantie is:)!


  17 juni 2010 om 06:54

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!