Google lanceert Google Apps Marketplace

10 maart 2010, 07:31

Google (Enterprise) introduceert vandaag de Google Apps Marketplace. Dat meldt Google vanmorgen in een persbericht, hier meer op het Google Blog. Deze nieuwe appstore biedt miljoenen beheerders van Google Apps de mogelijkheid cloud-applicaties van andere aanbieders te ontdekken, te kopen en deze toe te passen binnen hun omgeving. Verkopers van software krijgen hiermee toegang tot de 25 miljoen Google Apps-gebruikers bij bedrijven en universiteiten. De Apps Marketplace is vanaf nu beschikbaar voor gebruikers van Google Apps Premier, Standaard en de Educatie-versie.

Erik de Muinck Keizer, Territory Manager Google Enterprise Benelux:

“Onze focus ligt bij het bieden van maximale functionaliteit en gebruiksgemak voor onze klanten. Met Google Apps Marketplace is het web het platform en kunnen zij hun applicaties eenvoudig integreren met onze Google Apps. Ook kunnen klanten profiteren van een groter aanbod applicaties. Onafhankelijke software-ontwikkelaars hebben met de Google Apps Marketplace bovendien de kans applicaties bij een grote groep nieuwe gebruikers onder de aandacht te brengen.”

De applicaties uit de Google Apps Marketplace zijn te integreren met Google Apps door het gebruik van open standaarden als OpenID en OAuth. Deze standaarden bieden keuzevrijheid voor zowel de betaalregeling als het hostingplatform. Gebruikersinterfaces kunnen worden uitgebreid via de web-based JavaScript-gadgets. Bedrijven werken efficiënter nu gebruikers in staat zijn data te delen, samen te werken op projecten en desgewenst hun dagelijkse routine kunnen koppelen in applicaties als Gmail, Google Calender en Google Contacten.

Een applicatie toevoegen aan het eigen domein is binnen een paar stappen gerealiseerd (link toevoegen naar stappen). Het beheren van de apps kan via de gebruikelijke tools. Deze zijn toegankelijk voor gebruikers via dezelfde links als de Google Apps suite.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  KempenHills Software

  Geachte heer, mevrouw,

  Wij zijn bezig met de ontwikkelingen van een nieuw Multimedia Asset Management Systeem.

  Wellicht zou Google Apps MArktplace dat wereldwijd kunnen verspreiden.

  Wat zijn de voorwaarden?

  Graag uw reactie

  KempenHills

  Frans Lathouwers

  Leostraat 8

  5615CM Eindhoven

  040-2114262

  06-31310219


  10 maart 2010 om 11:14
  mgvandenbroek

  @Frans: Ik zou het even googlen! 😉


  10 maart 2010 om 11:24
  Lathouwers

  Matthijs,

  Wat wil je dat ik Google?

  De eerste Asset applicatie is inmiddels operationeel bij de gemeente Rotterdam. Hier is een monuemntenmodule aantoegevoegd.

  Graag je reatie.

  Frans


  29 juli 2010 om 10:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!