Google komt met online storage, eerste GB gratis

12 januari 2010, 18:38

De aankomende weken zal Google de mogelijkheid om elk bestandstype online op te slaan binnen Google Docs. Bestanden mogen tot 250 MB groot zijn en je kunt maximaal 1 GB gratis online opslaan. Dit valt te lezen op het Google Docs blog. De service wordt gepresenteerd als een uitbreiding op Google Docs, maar is effectief een online backup/ storage oplossing.

Heb je niet genoeg aan 1 GB? Geen probleem voor $0,25 per GB per jaar kun je dit uitbreiden.

In Google docs zit al de mogelijkheid om folders te delen met anderen en daarmee wordt het dus nu ook mogelijk om grote hoeveelheden data online neer te zetten en te delen.

Uiteraard zullen veel mensen nu zeggen dat ze Google niet nóg meer informatie willen geven, maar aan de andere kant zou je kunnen stellen dat je files bij de systeembeheerders van Google waarschijnlijk veiliger zijn dan op je thuis PCtje.

Verder lijkt dit, naast een handige nieuwe service, wederom een directe aanval op Microsoft. Want de storage is wel onderdeel van Google Docs, en als je je files daar toch hebt staan, waarom zou je ze dan ook niet even met Google Docs bewerken? MS Office opstarten zal wellicht langer duren.

Zo te zien is de nieuwe dienst nog niet beschikbaar, dus een gedegen test kan ik nu niet doen. Ik ben benieuwd naar jullie mening. Is dit wederom een goede zet van Google? En waarom komen ze juist nu met deze service?

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

11 Reacties

  Rene

  Het is duidelijk dat dit deel is van het complete chrome os verhaal. Een online storage drive maakt het straks voor gebruikers nog makkeljiker om echt een thin client te gebruiken.


  12 januari 2010 om 20:12
  Luc van Poelje – NewMarCom.com

  Overal online zijn en de beschikking hebben over al je informatie, is natuurlijk een geweldig aanbod. Ik geloof dat dit een sterke strategische zet is. Het zal ongetwijfelt samen met Wave en Docs een uitgebreide collaboration tool kunnen gaan vormen.

  Het is wel een zet die me ook als Google gebruiker toch zorgen baart. Hoeveel informatie kan een bedrijf over je hebben? Alle email, alle documenten, alle relaties en vrienden en hun adressen en telefoonnummers, mijn zoek termen, mijn bezochtte websites, etc. etc.

  Waar gaat het heen?


  13 januari 2010 om 11:29
  Remi

  Tja, zelfs ik begin nu toch wel te vinden dat Google té veel macht heeft. Maar dat kunnen we Google niet kwalijk namen. Het is vooral de schuld van het matige werk dat Microsoft levert en van het verder compleet ontbreken van concurrenten.

  Eigenlijk werk ik liever niet met Chrome, maar er is gewoonweg geen serieus alternatief. Eigenlijk zet ik mijn online backup liever niet bij Google, maar andere services zijn veel te duur. Eigenlijk zou ik ook graag af en toe andere zoekmachines gebruiken, maar die zitten vol spam en lanceren veel nieuwe functionaliteiten helemaal niet in Nederland.

  Als je op een serieuze manier van allerlei online diensten gebruik wilt maken kom je toch in bijna alle gevallen uit op Google. Ze hebben simpelweg verreweg het beste spul. Mooi, want ze innoveren en bieden handige diensten. Maar jammer dat er geen keuze is verder…


  13 januari 2010 om 12:01
  Bart

  is privacy nog wel een issue anno 2010? bestaat het wel?

  Als je een betaald google apps account hebt, commit google zich aan het feit dat zij niet jouw informatie mogen gebruiken middels een SLA. Ze zetten er zelfs boetes op voor zichzelf die er niet om liegen.

  Als google de info echt gebruikt en dat komt uit, is dat dan niet het punt waarop het hele imperium om kan vallen? Nemen zij dat risico? ik geloof van niet.


  16 januari 2010 om 11:36
  sterredag

  late reactie, maar toch

  over die 25 GB skydrive (die je dan inderdaad niet online kan bewerken) zit wel een nadeel, ga jij maar eens al je bestanden die je al hebt naar hun uploaden…. dat moet dan 1 voor 1 gebladerd worden naar dat bestand en paar 5 of 10 ofzo geupload worden.

  Jaaaaa je hebt er zo’n handig tooltje voor en dan kan dat veel sneller, klopt, prima erg leuk, maar microsoft is enigszins vergeten dat er mensen zijn met vista 64 en hebben dit programmatje daar niet beschikbaar voor gemaakt, beetje jammer van microsoft dat ze hun eigen producten niet laten aansluiten op hun eigen producten.


  11 augustus 2010 om 07:37
  Florisz

  Nog latere reactie (net zo laat als die van Microsoft)

  Ik ben het met Remi eens dat je steeds weer bij google uitkomt, maar nu heeft Microsoft toch een stap gemaakt!

  Zie de nieuwe Hotmail. Als je nu een doc(x) of excel als attachment naar iemand wil sturen wordt niet de bijlage verstuurd, maar wordt het document direct in skydrive gezet en de link(2; 1 voor openen en 1 voor download) in de email opgenomen. Vervolgens kan de ontvanger het document online in web apps openen! Dit ziet er echt heel slik uit en is juist iets waar ik met google(docs en gmail) altijd maar weer mee worstel, want een echt goede integratie tussen de documenten(Docs) en gmail heeft google ook (nog)niet.


  12 augustus 2010 om 08:12
  sterredag

  Nou ik weet niet, als ik een worddocument heb, dan kan ik op gmail gewoon netjes weergeven klikken en vervolgens op online bewerken of opslaan. of gewoon downloaden.

  bij automatisch opslaan zou hij misschien dingen opslaan die helemaal niet opgeslagen hoeven te worden, vind ik persoonlijk ook weer niet handig.


  12 augustus 2010 om 18:46
  Florisz

  @Sterretje(sterredag)

  Dan zit die attachment toch al in je mail. Je gaat een kopie opslaan in je Google Docs. Dat maakt bij mij de chaos niet minder hoor! Het zou Google eren als je dan die attachment(aangenomen dat die door iemand is verstuurd zonder geavanceerd mail systeen. Wat diegene verstuurd een bijlage) kan opslaan in je google docs en dat er een link in je mail achterblijft.


  15 augustus 2010 om 16:28
  Helenpshq

  Hi.kima borse gucci gqy lpc fjh qrk.fue hdv. zgef peuterey outlet nfn kka plu,hjd kiia chaussures louboutin pas cher tmf ryu vmx qjf vipv louboutin sito ufficiale ppq bhc qql,mgu,kia mlc. xycr borse gucci ome lzb yyp qaj mqnq air max pas cher homme oqf vzj edu,ajn kcil hogan interactive vps tyo otv gtv iaiw scarpe hogan outlet dsg yes xoi,xnf.uyx slw.zsk onn,uxjchtf woolrich uomo outlet tjs luk efb txkpkvb louboutin outlet rdx bm

  j pxp,tua.


  15 februari 2015 om 23:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!