One frame of fame in videoclip C-Mon & Kypski

6 januari 2010, 02:10

“Simpel en ingenieus”, zo omschrijft NOS Journaal op 3 het idee van de Utrechtste muzikanten C-Mon & Kypski om via de site Oneframeoffame.com hun fans de mogelijkheid te geven te figureren in de videoclip bij het nummer ‘More is Less’. De band hoopt in de voetsporen te treden van onder andere Kraak & Smaak, OK Go, Sour, Oren Lavie, So Called, Roche Limit, Naive New Beaters en Justice, die met spraakmakende en innovatieve videoclips internationale bekendheid en miljoenen kijkers verwierven.

Het idee voor de clip van Jonathan Puckey en Roel Wouters is gebaseerd op een experiment van Puckey begin 2009. Op basis van dat idee is een pitch gedaan voor Basement Jaxx. Dit bleek uiteindelijk te ingewikkeld waarna voor C-mon & Kypski de huidige versie is ontstaan, zo weet 3voor12 te melden.

In een telefonische reactie laat producent Vincent Lindeboom tegen NRC Next weten dat nadat de site maandag j.l. live was gegaan “Het meteen boven verwachting goed ging”. Stond het aantal inzendingen na maandagnacht nog op 200, dinsdagmiddag was dat aantal fors gestegen naar ruim 1500. De teller staat momenteel op ruim 3000 inzendingen.

Alle geüploade beelden worden doorgestuurd naar Amazon’s Mechanical Turk en na screening en een check van de regisseur geïntegreerd in de interactieve clip, die elk uur wordt geüpdate. Na succesvol de snapshot geüpload te hebben, krijgen deelnemers de mogelijkheid de video met eigen snapshot (via een unieke url) te sturen naar vrienden, te embedden of te delen via Twitter, Hyves of Facebook. Helaas moeten C-Mon & Kypski een aantal fans teleurstellen. Er is slechts plaats voor 1398 foto’s in de uiteindelijke clip.

Andere bekende succesvolle voorbeelden van collaboratieve video’s, zijn Nike’s Joga Bonito, Google’s Gmail video, Eternal Moonwalk, Tel est ton coeur, YouTube Symphony Orchestra, Skype Laughter Chain, Greenpeace message in a bottle, BT Fon’s The Biggest Mexican Wave, The Message 2008 en 2009 en YouTube smiles.

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

2 Reacties

  Paul van Veenendaal

  Digital Tip geeft nog een aantal voorwaarden en tips, waaraan zo’n competitie moet voldoen:

  1. Alignment to the brand via creativity and content. Mel, the Conchords crazed fan does the introduction to the competition and is featured in the creative on the microsite

  2. Simplicity of the competition – download lyrics and music, upload video to YouTube

  3. Engage at the level you want (from performing in the video to just telling people you’re a fan)

  4. Rating system for the content produced, from most viewed to highest rated

  5. The coordinated use of major social networks to help spread the word.


  9 januari 2010 om 20:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!