Seesmic neemt ping.fm over

Seesmic neemt ping.fm over
, ING Groep
@evr

“Someone went shopping early this year” las ik vanochtend ergens en zo is het maar net. In de eerste week van 2010 meteen een fraaie overname: Seesmic neemt ping.fm over.

Wie een beetje actief is in de social media kent het probleem dat je contacten verspreid zijn over meerdere netwerken. Je bent dus vaak gedwongen om verschillende tools te gebruiken om iedereen te informeren. Zodra dat probleem updates in de weg gaat staan, is er altijd wel een partij die zorgt voor integratie. Zo kun je middels ping.fm in één keer al je accounts bij 50 verschillende netwerken updaten van o.a. Twitter, Facebook, MySpace, LinkedIn, Ning, Wordpress, Typepad tot aan Yammer toe.

Seesmic ooit gestart als online video hostingservice en toen al eens de ‘Twitter of video’ genoemd, ontwikkeld zich naar DE tool die elke gebruiker actief in welk sociaal netwerk dan ook via pc of een breed scala aan mobiele platforms kan gebruiken. De overname van twitterclient Twirl, support voor Blackberry, Android, Windows, Desktop en iPhone en nu de overname van ping.fm laat duidelijk die lijn in de strategie zien.

Benieuwd wat de volgende stap zal worden in deze business. Tweetdeck zal zeker gebruikers verliezen als ze niet snel acteren. En Seesmic wordt natuurlijk zelf ook een steeds interessantere kandidaat om te worden overgenomen door een kapitaalkrachtige partij. To be continued!


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Seesmic heeft nu via de website van Ping.fm wel toegang tot een grote groep Twitteraars en andere social media gebruikers.

    Voor de meeste is het een centrale plek om berichten te posten.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.