JibJab’s terugblik op 2009

JibJab’s terugblik op 2009


JibJab, beroemd om hun komische animatie video’s en host van Elf Yourself, blikken sinds 2005 traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar. Op de valreep van 2009 (namelijk 28 december) publiceerden de broers Gregg en Evan Spiridellis bovenstaande ruim twee minuten durende video, getiteld “Never a Year Like ‘09”, met de meest memorabele (met name Amerikaanse) momenten van het jaar 2009. In het JibJab jaaroverzicht komen onder meer Barack Obama, Michael Jackson, Kanye West, Tiger Woods, David Letterman, Susan Boyle, Twilight, Balloon Boy, Arnold Schwarzenegger en Keyboard Cat langs.

Het JibJab filmpje is sinds afgelopen donderdag zo’n 500.000 keer bekeken op de videosite YouTube, dankzij aandacht op de homepage van YouTube, TechCrunch, The Huffington Post, en de San Francisco Chronicle. “Never a Year Like ‘09” krijgt een zeer hoge waardering van 5 sterren (op basis van 4000+ stemmen). Uit de demografische gegevens op de YouTube pagina blijkt dat er wereldwijde interesse is voor de video, die ook als ‘sendable’ te versturen is vanaf de JibJab site.

Zie ook de ‘making of’ en de Year in Review video’s van 2005, 2006, 2007 en 2008.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.