YouTube lanceert Promoted Video’s in Nederland

19 oktober 2009, 04:02

{title}YouTube maakte vorige week de lancering van Promoted Video’s in Nederland bekend. ‘Deze nieuwe manier van adverteren combineert de precisie van AdWords met de kracht van YouTube’, zo meldde het persbericht. Met deze tool wil YouTube adverteerders de mogelijkheid bieden om op te vallen tussen de grote hoeveelheden content.

Via de nieuwe Adwords interface kunnen adverteerders een campagne maken op basis van zoekwoorden. Het prijsmodel is gebaseerd op CPC. Uit het persbericht: ‘Adverteerders kunnen tevens een “Call-to-Action” bericht toevoegen aan de Promoted Video, om zodoende kijkers naar hun website te trekken en conversies te genereren.’ Volkswagen is de eerste adverteerder in Nederland die Promoted Video’s gaat inzetten op YouTube. Mascha Driessen, Head of YouTube Nederland:

“Met dagelijks 1 miljard bekeken video’s op YouTube bestaat er een gigantisch potentieel voor adverteerders om hun doelgroep te bereiken. Promoted Video’s maakt deze potentie werkelijkheid door de precisie van AdWords te combineren met het bereik en de impact van YouTube. Het maakt niet uit of je een klein bedrijf bent dat zijn diensten voor het eerst wil promoten, een filmstudio die een nieuwe film wil aanjagen met een trailer. Of een topmerk dat de effectiviteit van een nieuwe commercial wil testen of een van hun eigen video’s onder de aandacht wil brengen.”

Erica Thieme, Interactive Planner bij MediaCom zegt over de advertentiecampagne van Volkswagen:

‘‘Middels YouTube’s Promoted Video’s kunnen we op een kostenefficiënte manier (CPC) bereik genereren voor onze adverteerders. Aangezien Volkswagen over 4 mooie ‘BlueMotionTechnologies’ tv commercials beschikt, is YouTube een ideaal platform om deze commercials te promoten. De doelgroep is al op zoek naar gerelateerde video’s en bepaalt zelf of en wanneer ze de commercials bekijkt. Door hier gehoor aan te geven, bewijst Volkswagen wederom een adverteerder te zijn met innovatieve online campagnes.”

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!