Google’s antwoord op real time search? Hot trends!

Google’s antwoord op real time search? Hot trends!
, Travix
@wouterkiel

Google Trends logo Nu real time search het nieuwe toverwoord is lijkt het erop dat Google zwaar aan het experimenteren is met toevoegingen aan de zoekresultaten om een graantje mee te pikken. We zagen al dat de snelheid waarmee nieuwsberichten worden gevonden fiks toegenomen is. De volgende toevoeging aan de zoekresultaten is een stuk visueler van aard en betreft een andere service van Google: Google trends.

Google Hot Trends in zoekresultaten

Real time meta data in een bite-sized grafiekje

Google Trends levert meta-data over het onderwerp, geïntegreerd in de ‘reguliere’ zoekresultaten. Feitelijk is het een barometer die de populariteit van het onderwerp heel opzichtig in beeld brengt waardoor je direct ziet (of op z’n minst zou moeten kunnen vermoeden) dat het hier een veelbesproken onderwerp is. Dat was waarschijnlijk ook de reden dat je erop zocht, maar dat is weer een andere discussie. Voorlopig vind je deze hot trends toevoeging alleen bij de top-zoveel trending topics in de Verenigde Staten.

Google hot trends: volcanic of meh?

Ik moet zeggen dat het er wel kek uitziet, zo’n real time Google trends box in je zoekresultaten. En gelukkig heeft Google er niet voor gekozen om de hot trends boven de gewone resultaten te plaatsen. Hoewel, misschien is dat juist wel leuk! Want uiteindelijk kan een topic niet voor altijd hot blijven.

Wat vinden we ervan? Hoe waardevol is deze toevoeging aan de zoekresultaten?


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Google is hier wel een beetje laat mee, op Marketingfacts hebben we al jaren een "Deze week hot!" in de sidebar staan ;-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.