Blader door de zoekresultaten met Bing Visual Search

15 september 2009, 07:02

Bing Visual SearchVolgens een door Microsoft uitgevoerd onderzoek kunnen mensen resultaten met plaatjes 20% sneller verwerken dan resultaten met tekst. En dus komen ze nu met een visuele versie van hun zoekmachine: Bing Visual Search.

Wat is Visual Search? En zit Bing op de goede weg? Hier een korte review, al moet je het eigenlijk gewoon even bekijken.

Bing: VS gaat voor de rest

Zoals we van MSN/Bing gewend zijn is de nieuwe feature eerst alleen in de VS gelanceerd en moet de rest van de wereld met een uitgeklede versie van Bing werken. (Kom op MS Nederland, doe hier eens wat aan!) Maar gelukkig kun je er via een omweg komen, door op deze pagina de Verenigde Staten te selecteren. (Je krijgt nu alle features van Bing, maar als bijwerking ook de VS resultaten) Verder moet je wel even Silverlight installeren, als je dat nog niet gedaan hebt.

Visueel zoeken is cool!

Maar eerlijk is eerlijk, Bing Visual Search is wel erg cool! Hoe heette die film ook al weer waar je gister die trailer over zag? Visueel kun je hem makkelijk herkennen. Wat voor ras is de hond van de buurman eigenlijk? Herken de hond en je weet het.

Deze manier van zoeken lijkt zich vooral goed te lenen voor shopping, books en natuurlijk cars. Op zich logisch, want bij producten is het uiterlijk een belangrijke factor. Maar ook voor bekende mensen werkt het prima.

De interface ziet er leuk uit en als je gebruik maakt van de filteropties zijn er leuke visuele effecten die de resultaten in de door jou gewenste volgorde presenteren. Bekijk bijvoorbeeld de FBI’s most wanted people, en sorteer eenvoudig op naam, leeftijd of hoogste beloning.

Visual Search in de gewone zoekresultaten?

Op dit moment lijkt Bing Visual Search alleen beschikbaar bij een vooraf gedefinieerde set zoekopdrachten. Ik ben benieuwd hoe ze hier mee verder gaan, want zeker bij online shopping is visueel zoeken erg handig. Ik kan me voorstellen dat ze de techniek eerst verder gaan uitbouwen en het op termijn bij sommige soorten zoekopdrachten in de gewone interface gaan inbouwen, zoals we dat ook hebben gezien bij video, news, images enz.

Ik ben benieuwd naar jullie mening. Is Visual search alleen een leuke gimmick? Of is dit een nieuwe manier van zoeken die we vaker gaan zien?

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

5 Reacties

  webanalisten.nl

  Ik weet het niet, maar op één of andere manier kan hij bij mij de pagina /visualsearch niet vinden. Hij zegt zelfs dat ie niet bestaat, bizar.


  15 september 2009 om 07:08
  webanalisten.nl

  Ah dank, ik zie nu ook dat ik slecht gelezen heb, het staat gewoon in je artikel.


  15 september 2009 om 07:26
  wouterkiel

  Beetje jammer: als je gaat scrollen, een resultaat kiest en vervolgens de back-knop van je browser gebruikt kom je niet op dezelfde positie in de resultaten terug. Dat is vooral met een grote resultatenset op z’n minst niet erg gebruiksvriendelijk.


  15 september 2009 om 07:28
  Martin de Boer

  Ziet er zeker leuk uit. Ben benieuwd wat straks nog meer de mogelijkheden gaan worden. Zeker ook interessant voor het zoeken naar producten (schoenen/hotels/kleding). Zappos.com gebruikt al een dergelijke module om snel door hun producten te bladeren en werkt heel prettig. Vooral interessant als je straks vanuit Bing zo je hotel kunt selecteren in een bepaalde stad en met filters je uiteindelijke keuze kunt maken.


  15 september 2009 om 11:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!