Sony e-Books vergeleken: Hoe zit het met de centen van Saskia Noort?

Sony e-Books vergeleken: Hoe zit het met de centen van Saskia Noort?
, Innovader
@vincente

Aanstaande woensdag begint Sony met het verkopen van 2 e-Readers van €199 en €299. Tegelijkertijd start bol.com met duizenden Nederlandse en 100.000+ Engelse titels, geschikt voor deze reader. Vorige week woensdag was de persintroductie. Hierbij een uitgebreide vergelijking van de 2 readers, een interview met de ceo van Sony Benelux en met Daniel Ropers van Bol.com, opinies van lezers, de Playboy hoofdredacteur over zijn ervaringen en Saskia Noort die wil weten hoe het met haar centen zit. Zelf ben ik al 10 jaar een enthousiast Ebook gebruiker; nu begint de ontwikkeling eindelijk in Nederland.

Terwijl Saskia Noort, die al een half miljoen boeken thriller boeken verkocht heeft, praat over haar zorgen rondom copy protection (ze heeft het contract met Bol.com nog niet getekend), probeert Daniel Ropers, ceo van Bol.com, haar gerust te stellen. Ropers praat uitgebreid over de launch van de e-Books in Nederland, de samenwerking met de uitgevers, de aantallen titels, de de marketingacties die gaan komen, het prijsbeleid en de toekomstige ontwikkelingen.

Rick Londema, Managing Director Sony Benelux praat over de 500.000 readers die Sony nu heeft verkocht in de USA en UK. Over de nieuwe modellen (wireless en groter) die uit gaan komen en hoe hij denkt over de vaste boekenprijs.

In mijn review van de Sony Pocketreader van €199 en de touch versie van €299 laat ik de verschillen uitgebreid zien. De Pocket versie heeft een prachtig mat scherm van 5 inch en knoppen bediening terwijl de touch versie ook mp3 ondersteunt, memory kaarten heeft, meer standaard geheugen bezit, alles met touch. Hij glanst wel een beetje meer door het aanraakscherm.

Bol.com had ook een aantal heavy user klanten uitgenodigd die veel boeken bestellen en lezen. Allemaal vrouwen. Hoe denken zij over deze overgang naar e-Readers? Reacties variëren van uitermate enthousiast tot het missen van de geur van het boek.

Jan Heemskerk, hoofdredacteur van Playboy, gebruikt de Sony e-Reader 700 al bijna een jaar en vertelt over zijn ervaringen. Ook filosofeert hij wanneer Playboy op de Ereader komt.


Geplaatst in

Delen



Er zijn 6 reacties op dit artikel

 • Call me oldfashioned, maar ik zie het succes nog niet zo 1,2,3 aan de horizon. Ik ben zelf ook gek op gadgets en zit dag-in-dag-uit met een scherm voor mijn neus, maarre... ik overweeg echt niet een paar honderd euro voor een apparaatje om daar digitale boeken op te lezen. Ik ken ook helemaal niemand die dat wel overweegt. Voor een publieksmarkt is het alleen maar interessant als je een maand op Bali wil zitten en je een zware koffer wilt vermijden met boeken. Maar gewoon in everyday-life? Is een boek toch een stuk lekkerder om te lezen. Ik denk ook niet dat Saskia Noort zich heel veel zorgen hoeft te maken....behalve natuurlijk als ik me gruwelijk vergis, maar dat zal dan toch wel na 2015 gebeuren.

  geplaatst op
 • Beeld ziet er scherp uit! Maar als je een boek inscant en naar een bruikbaar pdf formaat omzet, kun je het dan lezen op deze readers? Of de boeken van Google Books? Dan is het natuurlijk een kwestie van geduld voordat elk boek ergens op internet staat. Wellicht dat dan ook de readers gretiger aftrek vinden.

  geplaatst op
 • @paul een papieren boek is waardeloos!
  Oldfashioned? Nee hoor je hoort bij 90% van de populatie.
  Als je het probeert blijkt trouwens dat een papieren boek een stuk vervelender is om te lezen. Je moet met beide handen de pagina's omslaan, het font kan je niet veranderen en van het ene naar het andere boek gaan is een pain in the ..

  @justin de boeken kunnen perfect pdf lezen ook al duren de plaatjes wel een paar seconde. Maar je kunt er zeker van zijn dat wat er met mp3 files gebeurd nu al gebeurd met Ebooks. Berucht was het voorbeeld van Harry Potter. 600 pagina's waren door 20 mensen in 2 dagen vertaalt. Veel eerder dan de 'officiële' versie. Ik kreeg 1 mailtje van iemand met alle boeken van John Grisham, Don Brown en nog een paar action auteurs en de file was 10mbyte. Dus die motivatie zullen veel mensen ook waarderen. Des te meer reden om het legaal kopen van boeken HEEL laagdrempelig te maken.

  Nu kunnen mensen een boek kopen voor 20% minder dan de listprice en het met 3 vrienden delen. Dat maakt de officiele per persoon korting ongeveer 80%

  geplaatst op
 • @Vincent: Ik zag een pol op de boekblad-site:

  Schaft u ook een e-reader aan?
  Ja, nu direct een Sony bij Bol: 11% (23)
  Ja, een BeBook bij Intres: 13% (27)
  Als early adopter heb ik er al een: 9% (19)
  Nee, ik haal wel een dwarsligger: 67% (140)
  totaal aantal stemmen: 209

  Het is dus nog geen gelopen race voor deze gadget.

  geplaatst op
 • Ereaders worden en zijn echt booming. Ik denk dat dit product echt gaat groeien. Wel vind ik het een heikel punt dat wanneer een boek digitaal verkocht wordt er 19% btw belast wordt ipv de gebruikelijk 6% voor een hard copy. Verder las ik op http://www.ereaderclub.nl dat de Harvard University in Boston bepaalde faculteiten volledige op ereaders draait. Ik vind een erg goed voorbeeld voor Nederland, stel je voor scholieren die zonder zware boekentas naar school gaan, je niet iedere 5 jaar een boek moet herzien en opnieuw drukken, er minder bomen gepakt worden omdat kranten, tijdschriften en boeken allemaal digitaal voor handen zijn. Ik zeg ideaal. Oh ja het kan altijd nóg gekker: je kunt tegenwoordig namelijk niet alleen digitaal een boek lezen, maar ook digitaal roken :D: Ik heb verschillende elektronische sigaretten merken getest. De volgende websites kan ik zeker aanbevelen:
  http://www.rutoo.eu | http://www.rtcigarrilloelectronico.es/ | http://www.rtsigarettaelettronica.it/ | http://www.elektrisch-rauche.com | http://www.e-zigaretteshop.de
  Mocht je nog vragen hebben reageer dan even op mijn bericht. Ik zal deze blog wekelijks in de gaten houden.

  geplaatst op
 • @Rutger den Hollander: Ik heb nog wel een vraag. Wat hebben e-readers en electonische sigaretten in godsnaam met elkaar te maken? Waarom val je ons daarmee lastig, op deze mooie zondag? Totaal offtopic?!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.