PCM trekt per 01 oktober stekker uit Dag.nl

PCM trekt per 01 oktober stekker uit Dag.nl

{title}Eerst werd de papieren versie gekilld. En nu moet ook de nieuwssite eraan geloven. PCM trekt per 01 oktober de stekker uit Dag.nl. Bij PCM zeggen ze hier op de site van De Volkskrant, dat ‘marktomstandigheden’ de uitgever hebben gedwongen de site, waar 8 mensen werken, te staken. Dag was, nadat plannen van VK-hoofdredacteur Broertjes op het laatst om zeep werden geholpen door de directie van PCM, begonnen als multimediaal samenwerkingsverband met KPN.

Dag levert nieuws voor KPN’s Planet.nl. Voor die deal wordt gekeken of voortzetting mogelijk is. Tragisch verhaal van een slecht idee, zo zou je de hele ontwikkeling kunnen kenmerken. Want Dag gooide al na negen maanden de koers van het blad volledig om en ging samenwerken met de Volkskrant. Ook de samenwerking met KPN heeft nooit opgeleverd wat het had moeten opleveren. Zie: ‘De DAG van Jan-Roelof Stienstra en Bob Witman’. In dit artikel zegt Bob Witman: ‘Het is duidelijk dat er en oorlog aan de gang is’. Dag heeft verloren.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Persbericht van gisteren:

  PERSBERICHT

  Amsterdam, 7 juli 2009.

  Na beëindiging van de gratis krant DAG eind 2008, is in 2009 de online en mobiele activiteit DAG.nl gecontinueerd bij de Volkskrant. De marktomstandigheden dwingen ons echter om met ingang van 1 oktober aanstaande ook deze activiteit te beëindigen. Het sluiten van DAG.nl betreft 8 medewerkers en op hen zal het sociaal plan 2009 van PCM Uitgevers van toepassing zijn. Met de afnemers van DAG wordt overleg gevoerd over het mogelijk onderbrengen van de bestaande dienstverlening bij de Volkskrant.

  geplaatst op
 • ‘Het is duidelijk dat er en oorlog aan de gang is’. Dag heeft verloren.

  Oorlog met wie? Of, wie heeft gewonnen?

  geplaatst op
 • @Henk Jan: Tussen de (free)papers in een krimpende ad-markt. Volgens mij heeft er tot nu toe nog niemand gewonnen. Maar Metro, De Pers en Spits staan nog overeind.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.