Ilse.nl terug bij grondleggers: Nieuwe portal in aanbouw

Ilse.nl terug bij grondleggers: Nieuwe portal in aanbouw

{title}Ilse.nl is na 13 jaar terug bij oprichters Merien ten Houten en Robert Klep. Ilse media geeft de merk- en domeinnaam in licentie aan Netwise Publications, het bedrijf van Ten Houten en Klep. Het merk en de URL ilse.nl blijven eigendom van ilse media. Dat meldt ilse media vanmorgen in een persbericht. ‘Binnen enkele maanden wordt op ilse.nl een site gelanceerd met een nieuw portal concept. Ilse.nl blijft de plek die mensen de weg wijst op het internet in Nederland. Op korte termijn zal er voor de bezoekers van de site weinig veranderen.’

Merien ten Houten: “Dit is voor ons een uitstekende kans om enkele nieuwe portal concepten waar we al lang mee bezig zijn ook te gaan realiseren. Ilse.nl is een prima merk dat nog steeds een goede klank heeft bij internet gebruikers in Nederland. Ilse.nl verdient het om vernieuwd te worden.” Joris van Heukelom (directeur Ilse Media) “Merien en Robert zitten in het DNA van ilse.nl. Zij zullen als geen ander het toekomstige pad, van wat ooit de grootste zoekmachine van Nederland was, kunnen bepalen. Dat de dienst een serieuze twist moet krijgen mag duidelijk zijn. En dat het merk nog steeds een goed uitgangspunt is ook.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Maak er inderdaad maar weer eens wat moois van. Ilse is een mooi merk en de eerste Nederlandstalige zoekmachine.. Helaas was deze zoekmachine dermate slecht (en niet bezig met innoveren) dat de positie van 'grootste' zoekmachine binnen afzienbare tijd teniet werd gedaan. Ik geloof er alleen niet in dat 'Ilse.nl blijft de plek die mensen de weg wijst op het internet in Nederland' aangezien geen hond tegenwoordig meer Ilse als startpagina heeft .. Startpagina.nl ja, Google ja, Ilse nee ..

  geplaatst op
 • Ilse is inderdaad een mooi merk wat volgens mij bij veel mensen nog wel in het geheugen geregistreerd staat. Het was toch één van de eerste echt grote namen in NL op online gebied. Ik vraag me alleen net als Sjoerd ook af of Ilse echter een realistisch uitgangspunt kiest. Ilse.nl is allang niet meer de plek die mensen de weg wijst op het internet in Nederland. Daarnaast moeten ze dan wel met een substantiële innovatie komen om onderscheidend genoeg te zijn tussen de Google's, Bing's en Startpagina's van deze wereld. Anders wordt deze poging een losse flodder.

  Over Ilse gesproken, ik was eigenlijk wel verbaasd het nieuws over de verkoop van haar belang in MF niet hier te lezen, maar op Emerce. Of heb ik ergens overheen gelezen?

  geplaatst op
 • Misschien kan het inderdaad wat worden nu.
  Ilse is de laatste jaren alleen maar stoffiger en nuttelozer geworden. Ik heb dat altijd erg jammer gevonden. Ik hoop dat met deze mensen weer aan het roer Ilse weer de goede kant op zal gaan. Misschien een beetje het effect toen Apple Steve Jobs eruit had gedaan en een of ander CEO met geen enkele passie het roer hebben laten overnemen. Apple is toen bijna naar de kelder gegaan.
  Gelukkig kwam Jobs terug en zo ook de visie van het bedrijf.
  Ilse kan nu ook nog hun bedrijf redden lijkt me.

  geplaatst op
 • Hoewel naamgever van Ilse Media, is er geen sprake van dat de neerwaartse spiraal van Ilse.nl het bedrijf naar de kelder helpt. Wel heeft de site door de jaren heen misschien niet de aandacht gekregen die het verdiende, waardoor andere activiteiten automatisch belangrijker zijn geworden voor het bedrijf, zodat het ook minder interessant werd om in Ilse.nl te blijven investeren.

  Hopelijk komt hier in de nieuwe vorm verandering in. Er zijn al genoeg historische namen uit de geschiedenis van het internet verloren gegaan.

  geplaatst op
 • Geenstijl: 'In Nederland was Ilse.nl de bekendste portal. De site bestaat nog steeds maar krijgt maandelijks hooguit twee man en een paardenkop op bezoek.'
  Erg waar en de vinger op de zere plek.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/06/ilsenl_begint_portal.html

  geplaatst op
 • Ilse heeft al veel te lang een directie van 'tram bestuurders' zoals ze dat noemen. Loon mensen met geen enkele passie of gevoel voor de markt.
  Zou erg goed zijn om dit bedrijf eens af te stoffen door de oprichters terug te halen.
  Dood aan de trambestuurders, lang levede ondernemers; )

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.