Enquête: Onderzoek vertrouwen in online reviews

Enquête: Onderzoek vertrouwen in online reviews

{title}Op dit moment is Tom van den Berg aan de VU bezig met zijn afstudeerscriptie (afstudeerrichting Marketing). De scriptie gaat over online reviews. In zijn scriptie onderzoekt Van den Berg de mate van vertrouwen in online reviews. Het vertrouwen in een review wordt onderzocht middels twee enquêtes. Een enquête over het boeken van een hotel op internet: HIER. En een enquête over een iPod kopen op het internet: HIER.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de betrouwbaarheid van reviews. In het onderzoek gebruikt Van den Berg de volgende: kwaliteit van de inhoud, de bruikbaarheid van een review, de datum van schrijven, de gemiddelde beoordeling van andere consumenten, de leeftijd van de schrijver, de woonplaats van de schrijver van een review en of de schrijver onder een echte naam schrijft en is gecontroleerd op identiteit. Het doel is om de ideale combinatie te vinden, of één of twee factoren die extreem veel invloed hebben op betrouwbaarheid van een review. In het onderzoek krijg je 28 x 2 reviews voorgeschoteld. Het invullen van één enquete kost ongeveer 10 minuten.


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Interessant onderzoek! Tom, ik ben erg benieuwd naar de resultaten. Wie weet kunnen we er wat mee in de tweede versie van ons boek Review! Succes!

  geplaatst op
 • He Tom,

  Ik vind het ook een erg interessant onderzoek. Ik heb ze zelf net allebei ingevuld. Ik doe ook onderzoek op het gebied van marketing en dan vooral naar het vertrouwen ven de behoeftes van de consument in een winkelcentrum in Katwijk. Zou ik daarvoor soms een beetje je advies kunnen gebruiken?

  Gr. Erik

  geplaatst op
 • Hallo Erik,

  Bedankt voor het invullen! Uiteraard kan je ad vies krijgen bij het onderzoek.

  Gr. Tom

  geplaatst op
 • De enquête hoeft niet meer te worden ingevuld, ik heb genoeg respondenten en ben begonnen met de data-analyse.
  Iedereen die hem heeft ingevuld, hartelijk dank hiervoor!

  Gr. Tom

  geplaatst op
 • Beste Tom,

  Wij zijn bezig met de opzet van een vergelijkbaar onderzoek (voor onze bachelor thesis).

  Is het mogelijk dat wij het gehele onderzoek dat jij hebt uitgevoerd kunnen inzien? Ik weet niet of het gepubliceerd is?(ik zie dat alleen de resultaten in het kort zijn weergegeven)


  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groeten Sanne

  geplaatst op
 • Goedendag Tom,

  Ik ben momenteel bezig met mij thesis en onderzoek hoe Hotels hierop kunnen anticiperen. Is het mogelijk dat ik een inzage kan krijgen van het onderzoek. Of kan jij mij deze mailen? Ik hoor graag van je.

  Met vriendelijke groet,

  Noel

  geplaatst op
 • Beste Tom,

  Ik volg in afstandsonderwijs de opleiding Tourism-and leisuremanagement. Ik ben net gestart met mijn vierde en tevens laatste jaar. Zoals gebruikelijk dienen we in het laatste jaar een thesisonderwerp te behandelen en uit te werken. Mijn onderwerp is "Hoe omgaan met reisbeoordelingen à la Tripadvisor en Zoover". Jouw onderzoek over de bruikbaarheid van reviews lijkt me heel interessant. Kan je me eventueel jouw thesis bezorgen? Indien je dit wenst, bezorg ik jou op het einde van de opleiding ook mijn afgewerkte thesis.

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Kim

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.