SlideshareReview (1): Sony BMG en de mobiele content revolutie

SlideshareReview (1): Sony BMG en de mobiele content revolutie
, Gemeente Nijmegen


Dit is de eerste editie van SlideShareReview. Ik zal op deze plek regelmatig een marketinggerelateerde SlideShare bespreken. Voor deze eerste editie vroeg ik me af: zijn er voorbeelden van klantrelaties die direct iets opleveren? Je gaat ten slotte niet jarenlang achter iemand aanlopen als de liefde niet wederzijds is. In bovenstaande slideshare staat een mooi voorbeeld van een relatie die tot conversie leidt. Sony BMG verkoopt 75 procent van zijn mobiele muziek-downloads door gebruik te maken van customer analytics en een aanbevelings-engine. Een groot deel van die downloads bevindt zich in de Long Tail. Dit wordt mogelijk gemaakt door Mooga, een “Viral, self-learning, entertainment eco-system incorporating artificial Intelligence techniques to understand, predict and recommend content based on individual user tastes, downloads and popular contents”. Mooga past het Amazon trucje toe op mobiele content. Een mooi staaltje van personalisering want elke klant krijgt een op maat gesneden selectie aan content voorgeschoteld.

Je kunt je natuurlijk afvragen in hoeverre hier sprake is van een relatie. Als het klikgedrag van mensen onder water wordt gebruikt voor een aanbeveling naar anderen (“anderen kochten ook ..”) zijn die mensen dan een relatie aangegaan? Ik denk van wel: tussen de klant en de website vindt interactie plaats.

De klant weet dat de aanbevelingen (wisdom) gebaseerd zijn op het koopgedrag van anderen (the crowd) en weet dus ook dat zijn gedrag ook opgaat in deze wijsheid. Impliciet geeft hij toestemming om zich te laten volgen. Met elke klik vindt er interactie plaats en verdiept de relatie zich. Sony BMG presenteert hier mobiele behavioral targetting, helaas alleen verkrijgbaar in Zuid-Amerika.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Carole,
  Many thks for your post regarding MOOGA. Here is a link to mooga´s demo were you can find a more detailed explanation of our product,

  http://www.infinitemoco.com/english/mooga.htm

  Any further information you need please contact me.

  Regards,
  Antonio

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.