Weekoverzicht Webanalisten.nl (4): webwinkel tips, leestips en internal search

22 juli 2008, 07:00

Webanalisten zoeken websiteWekelijks wordt in een artikel hier op Marketingfacts.nl een samenvatting gegeven van het belangrijkste nieuws vanaf Webanalisten.nl. Webanalisten.nl bevat informatie en praktijktips uit de webanalyse en marketing optimalisatie wereld. Webanalisten.nl informeert je niet over hoe je bezoekers naar je website krijgt, maar juist hoe je zorgt dat je (meer) waarde uit het bezoek haalt! Door deze wekelijkse samenvatting blijf je ook via Marketingfacts.nl op de hoogte.

Deze week:

 • Innovaties en nieuwe functionaliteiten voor je webwinkel
 • Boekentips voor de vakantie
 • Gratis conversie optimalisatie: kies met wie we gaan samenwerken!
 • Praktijkcase: investeren in de interne zoekmachine is zinvol

Innovaties en nieuwe functionaliteiten voor je webwinkel

De vakantieperiode is een mooie tijd om nieuwe dingen te testen op je website. Webanalisten.nl geeft deze week veel tips om je vakantie door te komen. Zo zijn er negen e-commerce innovaties om uit te testen, worden er verschillende webwinkelfunctionaliteiten behandeld die je verkoop stimuleren en laten we zien dat een goed ontwerp van je site hand in hand kan gaan met conversie optimalisatie.

Boekentips voor de vakantie

Heb je interesse in conversie optimalisatie, maar weet je niet welke boeken je moet lezen? Ton Wesseling zet een aantal goede titels op een rij. Een prachtige serie waarmee je zeker de vakantie door zult komen!

Gratis conversie optimalisatie: kies met wie we gaan samenwerken!

Verleden week schreven we dat we op zoek waren naar een website die gratis door ons geoptimaliseerd gaat worden. Deze week kunnen we melden dat we vijf serieuze aanmeldingen hebben binnen gekregen. Eén van deze websites gaat door Webanalisten.nl geoptimaliseerd worden. Jouw mening is hierbij zeer welkom: kies met wie we gaan samenwerken.

Praktijkcase: investeren in de interne zoekmachine is zinvol

De interne zoekmachine is binnen conversie optimalisatie vaak nog een ondergeschoven kindje. Gerben Bouwhuis behandelt een praktijkcase waarbij optimalisatie leidde tot een conversieverbetering van 190%. Een prachtige case die aantoont dat het optimaliseren van de interne zoekmachine loont!

Webanalisten.nl is sinds 2008 aanwezig op internet als platform voor online analyse en optimalisatie. Meer dan 40 gastauteurs schrijven wekelijks over hun praktijkervaringen met ons mooie vakgebied. 2 wekelijks wordt hier op marketingfacts.nl een samenvatting van geplaatst.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Jacobien

  Ha, MF ook als in de race;-)

  Nu, dat blokje cursussen staat hier erg op de site weggemoffeld. Sterker nog, met mijn 600×800 scherm was het me niet eens opgevallen. En waar staat een link naar het jaarboek? Een mooi bannertje zou toch op zijn plaats zijn.


  22 juli 2008 om 15:54
  Jacobien

  Aha, ik zie nu de banner naar het jaarboek. Wat tekst erbij zou handig zijn. “Koop nu/ Bestel nu…” of zoiets. Het komt voor mij nu gewoon over als een plaatje.

  En M! Academy klinkt zo zwaar.


  22 juli 2008 om 17:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!