Pimp my Google Analytics: 6 toevoegingen op GA

3 juli 2008, 04:01

{title}Naast het gebruik van filters in Google Analytics zijn er voor de FireFox gebruikers onder ons een aantal handige add-ons voorhanden die meer data uit Google Analytics kunnen halen of het gebruik van Google Analytics gemakkelijker maken (FireFox is een gratis browser en kun je hier downloaden). Hieronder staan 6 toevoegingen die ik zelf veelvuldig gebruik.

GreaseMonkey

GreaseMonkey is een FireFox extensie dat toelaat het uiterlijk en functionaliteit van websites aan te passen. Alle onderstaande FireFox add-ons draaien alleen i.s.m. GreaseMonkey. Stap 1 is dan ook donwload GreaseMonkey!

Credits

Download GreaseMonkey

Meer opties bij segmenteren

AddtoSegment van Jeremy Aube voegt meer opties toe om data op te segmenteren.

Credits

Download

Unusual Traffic & KeyWord Trends

Focus on what’s changed. Om heel gemakkelijk boven water te krijgen waar de verandering zit in traffic en zoekwoorden voegt deze add-on een knop toe aan Google Analytics: Who send me unusual traffic?

{title}

{title}

Credits

Downloads

Doelen kopiëren

Doelen toevoegen aan Analytics gaat redelijk gemakkelijk maar wanneer je net alle reguliere expressies hebt toegevoegd (en je dezelfde doelen in meerdere profielen wilt zien) word je op den duur helemaal gek van copy/paste. Robbin Steif dacht hier kennelijk ook zo over en ontwikkelde de volgende toolbar.

{title}

Credits

Download

Sorteren op kolommen, maar dan beter…

Sorteren op hoogste bouncerate en dan vervolgens alleen maar pagina’s zien met 1 bezoeker en dus een bouncerate van 100%… Dat moest anders dacht Andre en maakte het volgende sorteerscript:

{title}

Credits & Toelichting

Download

Show100Script

Heb je meer profielen in Google Analytics dan je lief is of moet je nu net altijd nr 11 hebben? Met de volgende fix laat je Google Analytics automatisch alle profielen tonen.

{title}

Credits & toelichting

Download

Google Analytics Report Enhancer

De report enhancer van Jeremy Aube is een handige tool die in de tab ‘Goal conversion’ naast de succespercentages ook het aantal keren dat een bepaald doel werd gehaald laat zien.

{title}

Credits en toelichting

Download

Ik hoop dat iedereen die werkt met Google Analytics profijt heeft van bovenstaande tools en scripts. Heb je een andere suggestie die in deze lijst moeten staan stuur me dan een email t.bakker [at] traffic4u.nl of zet het in de comments. Ik zal de lijst dan updaten. Enjoy!

Tim Bakker
Web Analytics Consultant bij Traffic4u

Tim Bakker is bij Traffic4u werkzaam als Search Advertising en Web Analytics Consultant. Zijn takenpakket bestaat onder andere uit het beheer van een aantal advertising campagnes alsmede uit het geven van training en advies op het gebied van Web Analytics. Zijn kennis van online marketing en usability is daarbij van groot belang. Daarnaast houdt hij een eigen blog bij: Web Analytics Blog. Voor Marketingfacts zal Tim zich richten op nieuws en interessante ontwikkelingen en toepassingen in de mooie wereld van Web Analytics.

Categorie
Tags

14 Reacties

  Karel Geenen

  Super! Bedankt Tim!


  3 juli 2008 om 06:15
  Keesjan

  Te gek Tim, vooral die laatste toevoeging is een uitkomst. Voor niet e-commerce sites wil je vaak ook weten hoeveel absoluut aantallen een doel hebben gehaald en niet alleen het percentage weten. Steeds in je hoofd 5,8 % van 359 bereken werkt ook niet echt lekker.


  3 juli 2008 om 07:52
  Tim Bakker

  @Karel: Thanks. ik hoop dat je er wat aan hebt.

  @Keesjan: Juist de absolute aantallen i.c.m. percentages.

  Dag 1: 100 bezoekers – 10 verkopen –> succes% = 10%

  Dag 2: 20 bezoekers – 4 verkopen –> succes% = 20%

  Op basis van percentages heb je op dag 2 een beter resultaat gehaald. Conversiepercentages zeggen jammer genoeg niets over volume. Dit helpt hopelijk een beetje.


  3 juli 2008 om 08:09
  Ronald

  Erg leuke toevoegingen aan GA, Tim!

  Kan het trouwens kloppen dat ze niet werken in FF 3.0? Heb een aantal scripts geinstalleerd, maar ze lijken bijna geen van allen te werken (op het show100 script na)


  3 juli 2008 om 08:32
  Ronnie

  Je moet even

  /HTML[1]/BODY[1]/DIV[1]/DIV[2]/DIV[1]/DIV[9]/DIV[1]

  veranderen in

  /HTML[1]/BODY[1]/DIV[1]/DIV[2]/DIV[1]/DIV[8]/DIV[1]

  dan doet hij het wel!

  Verder erg handige scripts!


  3 juli 2008 om 09:45
  Tim Bakker

  Ronnie, bedankt voor de toevoeging! Had de post al een tijdje in klad staan en had de scripts niet meer gecontroleerd. Thanks!


  3 juli 2008 om 10:33
  gerben

  Die gaan we allemaal maar eens gebruiken! Zien er goed uit.


  3 juli 2008 om 15:52
  Jay

  Hey te gek, Thanks voor deze handige compilatie


  3 juli 2008 om 20:37
  Walter Vos

  Wat is het ook een prachtbrowser h


  4 juli 2008 om 06:29
  Jasper

  Wat een verrijking zeg! Direct allemaal geinstalleerd!


  4 juli 2008 om 10:11
  Marcel van der Heijden

  @Ronnie: waar moet je dit precies aanpassen?


  7 juli 2008 om 10:11
  Marcel van der Heijden

  @ Tim: bedankt voor de uitleg!


  7 juli 2008 om 11:14
  Roy

  Hi Tim,

  Thnx voor deze tips, ze zijn inmiddels ook zonder Greasemonkey te installeren, als regulier addon bij Firefox. Maar dat zal al wel bekend zijn 😉

  Roy


  7 mei 2009 om 05:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!