Affiliate marketing nog steeds groeiende

Affiliate marketing nog steeds groeiende
, Daisycon

In januari lazen we al dat de affiliate marketing in 2007 in de UK met 45% gegroeid is. Afgelopen week maakte ook Daisycon haar omzetgroei bekend over het afgelopen jaar bekend, die bedroeg maar liefst 79% ten opzichte van 2006. Ook concurrent Tradedoubler maakte eerder al cijfers bekend, de pan-Europese affiliate partij groeide in 2007 met 53%. Affiliate marketing is blijkbaar hot.

De groei van alleen de affiliate marketing diensten van Daisycon groeide het afgelopen jaar zelfs met 194%. De groei van Daisycon komt niet zomaar uit de lucht vallen. In 2006 en 2007 stond Daisycon in de Deloitte Fast50, de lijst met technologie bedrijven die het snelst groeien in Europa.

De omzetgroei van de affiliate marketing partijen is te wijten aan het feit dat steeds meer bedrijven affiliate marketing ontdekken, zowel adverteerders als publishers. Door goede targeting van de reclame toe te passen kan er met deze wijze van performance based marketing een goede boterham verdiend worden. Voor 2008 verwacht Daisycon een vergelijkbare, of zelfs sterkere groei. 


Delen

0
0


Er zijn 5 reacties op dit artikel

 • Nu na de groei cijfers nog de concrete omzet cijfers, en we zijn een stukje verder qua transparantie in de branche.

  Ik denk dat alle netwerken moeten beseffen dat het publiceren van concrete omzet cijfers de markt vooruit kan helpen. Op die manier zullen grote adverteerders beseffen dat Affiliate Marketing in Nederland een stuk groter is dan ze wellicht zouden denken/verwachten.

  Welke affiliatenetwerken in Nederland zouden mee willen werken aan een jaarlijks onderzoek waarbij de alleen de branche gemiddelde en totale cijfers openbaar worden gemaakt? Ik zou er een voorstander van zijn om zoiets op te zetten! Uitbesteden aan een onafhankelijk onderzoeksbureau (TNS/NIPO ofzo) en publiceren die resultaten!

  geplaatst op
 • Mooie percentages om te zien! Affiliate Marketing groeit erg snel in NL en er liggen nog veel kansen, wat 't leuk en interessant maakt. Zoals Paul al opmerkt denk ik dat het goed is om de Nederlandse affiliate marketing markt nog beter in kaart te brengen met heldere totaalcijfers (evt. inderdaad i.s.m. een onderzoeksbureau).

  Van veel landen hebben we al een goed beeld, maar Nederland is wat dat betreft nog erg terughoudend. Jammer, want alle betrokken partijen hebben daar uiteindelijk baat bij.

  Performance based marketing is de toekomst, en daar wordt affiliate marketing een steeds belangrijker onderdeel van. Leuke ontwikkelingen om te blijven volgen!

  geplaatst op
 • Ik ben benieuwd hoe snel TNS/NIPO of bijv. GfK hierop in zullen springen

  geplaatst op
 • Denk dat dat gewoon een kwestie van betalen is ;-)

  geplaatst op
 • Ja inderdaad, en dat een initiatief van de grond kan komen zie je wel met bijvoorbeeld dit bericht:http://www.marketingfacts.nl/berichten/nationaal_gaming_onderzoek_2008_van_start_met_17_launch_partners/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.