Hans Voorn nieuwe directeur bijtertje Jaap.nl

6 februari 2008, 07:19

Tijdens het bowlr evenement werd bekend dat Hans Voorn de nieuwe directeur is van Jaap.nl. Het bedrijf, goed gefinancieerd door de DSB bank dat voor 80% eigenaar is, is bekend geworden door de rechtzaken van de NVM makelaars. Momenteel komt 40% van het woonaanbod van de makelaars.

Jaap.nl spidert Funda nu niet meer. Jaap.nl kiest voor de woningzoeker. en wordt betaald door advertenties. Ze hebben 1.5 miljoen bezoeken per maand (gemeten via de stir dus geen idee of dat klopt). Voorn werkte bij Apple, HP, was directeur van Olympus nl en was de laatste jaren betrokken bij innovatie club www.interimic.com (waar ik ook bij zit).

Nu moet hij aan de bak om Funda aan te vallen die supermachtig is maar wel problemen heeft met de strategische richting en nauwelijks meer groeit zoals blijkt uit het 3e kwartaal resultaten. Ze blijven steken op 11 miljoen omzet in 2007 zonder winst dankzij het dure afscheid van de directie.

Er is 2 miljoen meer uitgegeven dan vorig jaar dus dat zou een mooie gouden handdruk zijn voor de 3 weggestuurde directie leden.

Verder zijn er vele andere wel gefinancieerde concurrenten zoals www.zoekallehuizen.nl van de www.rabobank.nl. Er zijn plannen om kadaster informatie toe te voegen, erg leuk om de huizenprijs van de buren op te zoeken en te gaan werken met video. Hans verkoopt als hobby wijn op het internet.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

14 Reacties

  media

  Leuk interview maar het is me nog steeds niet helemaal duidelijk hoe Jaap.nl zich straks wil onderscheiden van Funda (en andere spelers) als iedereen via XML huizen van derden kan binnenhalen, kadastergegevens en video online zet. Wat is de USP van Jaap? DSB is op andere terreinen vooral een prijsvechter maar hier is geen sprake van prijs, het gaat om doorplaatsen van aanbod derden.

  Hans in ieder geval succes!


  6 februari 2008 om 08:07
  Olger

  Van harte Hans, veel succes!


  6 februari 2008 om 09:21
  Hans Voorn

  @Marco en @Gerard

  Dat soort sites hebben inderdaad coole features die in NL ook goed zouden werken denk ik. USP moeten we verder door ontwikkelen met features en met goed weten wat de woningzoeker wil.


  6 februari 2008 om 10:45
  vincente

  @gerard je hebt helemaal gelijk. Ik vind Funda een inspiratie maar de oude trage sites van Realtor en Move zijn waardeloos. In de USA krijgen makelaaars nog 5% en zijn nog machtig. Hier is het 1.5% en ze worden dierbaar aan je. Maar het was @hans zijn eerste dag dus de inspiratie komt nog wel.


  6 februari 2008 om 11:21
  Hans Voorn

  en ik ga natuurlijk niet de roadmap hier prijsgeven


  6 februari 2008 om 11:26
  Gerard van Enk

  @Vincente hoop dat z’n inspiratie dan bij die sites vandaan komt die ik net noemde 😉

  @Hans op jaap.nl mag je ook je roadmap onthullen, dat hoeft niet perse hier 😉 Maar ff serieus: ik denk dat er nog veel mogelijkheden liggen die jaap.nl (en anderen huizensites) kunnen inzetten om hun publiek beter te bereiken. Veel succes daarbij Hans!


  6 februari 2008 om 11:36
  Jos Deuling

  Ik ben het helemaal eens met Marco : Wat is de USP van Jaap ? Funda kan het zich gemakkelijk maken door gewoon af te wachten en te reageren op de roadmap van Jaap. ‘Coole, nieuwe features’ zijn m.i. gemakkelijk te kopieren….

  De strijd tussen Funda en Jaap lijkt een beetje op de strijd tussen Marktplaats en Speurders….


  6 februari 2008 om 13:30
  Wilhelm

  Los van de discussie over de roadmap (of misschien toch wel in die lijn, want naar mijn idee is de ‘road’ wat langer dan in de film gesuggereerd wordt): Hans Voorn vertelt dat volgens de STIR meting jaap.nl op dit moment 1,5 miljoen bezoeken zou hebben.

  In de meeting van december 2007 (waar de eerste betrouwbare meting van jaap.nl is meegenomen) kwam jaap.nl niet verder dan 829.000 bezoeken. Bij funda stond de STIR teller in december 2007 op 5.902.000.


  6 februari 2008 om 15:19
  Hans Voorn

  @Jos: USP is nu:

  – sneller vinden wat je zoekt, geen poespas

  – overzichtelijker

  – vollediger (bij Funda staat de helft van de huizen niet volledig beschreven)

  – objectiever (bij Funda staan altijd de NVM huizen bovenaan)

  @Wilhelm: klopt, dat was onze eerste maand en de meting bleek niet te kloppen, hou aub de januari STIR meting in de gaten


  6 februari 2008 om 17:15
  Wilfred

  Het lijkt me toch dat DSB er in zit om dicht op de huid van de mensen te zitten die binnenkort een hypotheek nodig hebben. Om de advertentie-inkomsten zal het ze niet in eerste instantie te doen zijn, toch?


  6 februari 2008 om 17:50
  media

  @Hans: functionaliteiten en content zijn te kopieren, relaties niet. Denk er maar eens over na. Nogmaals heel veel succes!


  6 februari 2008 om 18:02
  Wilma M

  Hans, GEFELICITEERD, maar vergeet je wijn niet! Als mensen een nieuw huis hebben, willen ze proosten!

  Wilma


  7 februari 2008 om 08:32
  Sisu

  Gefeliciteerd Hans, veel succes!

  Je gaat ons toch geen oude wijn in nieuwe zakken verkopen hoop ik? 😉


  7 februari 2008 om 11:59
  Robin van den Bosch

  Lijkt mij ook niet te gaan om de advertentie kosten !

  Er zullen wel flink wat nieuwe functionaliteiten worden ingebouwd denk ik zo.


  28 mei 2008 om 08:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!