ADV: Finalisten van ontwerpwedstrijd Rock my website bekend

8 juni 2007, 20:10

Finalisten van ontwerpwedstrijd Rock my website bekendRock my website is een ontwerpwedstrijd georganiseerd door Microsoft voor het beste en meest toegankelijke ontwerp voor www.drempelvrij.nl. Het is de bedoeling om met behulp van Expression Web een website te maken die toegankelijk is voor ouderen en mensen met een functiebeperking. Deze nieuwe ontwerpsoftware heeft verschillende tools om gemakkelijk toegankelijkheidsfuncties in te bouwen.

De genomineerden voor Rock my website zijn: Litania Obispo, Peter Pinkster-Becerra (4RO) en John Bruin, Waldek Mastykarz en Martijn Wortel (Imtech ICT Business Solutions). Het winnende ontwerp zal de nieuwe website van de stichting Waarmerk drempelvrij.nl worden. Daarnaast ontvangt de winnaar een geldprijs van tweeduizend euro. De tweede prijs is een bedrag van duizend euro. De extra prijs voor de meest innovatieve en toegankelijke functionaliteit is een Xbox 360 pakket.

De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt op 14 juni aanstaande tijdens de Developer Days van Microsoft in de RAI in Amsterdam.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  Roy Huiskes

  Scherp Carl, ik voorzie qua usability en SEO nu ook al wat problemen 😉


  9 juni 2007 om 05:15
  Hans

  Jammer dat Microsoft niet iets meer aan promotie heeft gedaan. De inzendingen zijn nu voornamelijk van ‘hobbyisten’, terwijl het mij juist leuk had geleken om de visie van verschillende webdesignbureau’s op drempelvrij.nl te zien. Het allemaal brave design’s geworden waarin nog net het lettertype vergroot kan worden, maar verder geen spectaculaire dingen.


  9 juni 2007 om 05:19
  Harrold

  Ik heb me een maand geleden ook voor de wedstrijd ingeschreven, maar na het downloaden en proberen van Expression ben ik gelijk gestopt.

  Het is Frontpage met een nieuwe naam. Het maakt weer rare verborgen mappen aan met _vti_pvt & _vti_cnf etc. Bovendien was het bij mij niet mogelijk om een bestand te openen via het menu en moest ik per se slepen van explorer naar Expression. Zo zaten er nog veel meer bugs in.

  Waardeloos programma voor iedereen die weet hoe je moet HTML-en. Alleen voor opa en oma is het misschien nog leuk om een website te maken over hun kat. Het blijft dus ook voor dezelfde doelgroep als Frontpage, maar dan nog is Dreamweaver vele malen beter.


  9 juni 2007 om 06:54
  Harrold

  Oja, ik was nog vergeten te zeggen dat het ERG raar is dat juist de koppeling tussen Drempelvrij.nl en Expression is gemaakt.

  Het is alsof je geacht wordt om Spaans te schrijven met een Nederland-Chinees vertaalprogramma.


  9 juni 2007 om 07:00
  Roy Tomeij

  @Hans: De serieuze bedrijven laten zich niet verleiden om verplicht Frontpage-in-een-nieuw-jasje te gebruiken om een website te maken waar een kinderachtige prijs van 2000 euro tegenover staat. Da’s alleen interessant voor hobbyisten.


  9 juni 2007 om 11:50
  John Bruin

  Serieuze bedrijven laten zich wel degelijk verleiden om een website te maken voor drempelvrij.nl die voldoet aan de eisen die de overheid straks stelt aan ALLE overheids-website. Naast die 2000 euro brengt dit gratis publiciteit en misschien wel een aantal nieuwe (overheids) klanten met zich mee. Ik vind daarom een aantal van jullie reacties nogal kortzichtig.

  Wij zijn ook 1 van de 3 finalisten geworden en hopen hiermee te bewijzen dat wij in staat zijn om toegankelijke websites te bouwen die aan deze eisen voldoen. Het pakket Microsoft Expression Web is trouwens best de moeite waard om eens goed uit te proberen.


  12 juni 2007 om 05:57
  Hayo maarsingh

  Ik sluit me deels aan bij John Bruin, die met zijn team een prachtige website heeft gemaakt, die waarschijnlijk ook wel zal winnen, maar ik heb wel wat kanttekeningen bij deze competitie.

  Wij hebben ook meegedaan (inzending 3) en puur met Expression Web en handmatig coderen een leuke en toegankelijke website proberen op te zetten volgens de volgende aankondiging:

  Expression Web. Een nieuwe professionele designtool van Microsoft. Innovatief zijn wordt makkelijk. Creativiteit omzetten in een krachtig resultaat eenvoudig. Microsoft laat het je ervaren met ‘Rock my website’: een wedstrijd voor webdesigners en studenten. Laat je creativiteit de vrije loop en bouw een site voor de stichting drempelvrij.nl. Met behulp van Microsoft Expression Web en de bouwstenen die wij je aanreiken.

  Vooral de zin “Laat je creativiteit de vrije loop en bouw een site voor de stichting drempelvrij.nl” steekt nu erg, aangezien er twee genomineerden zijn die geen website hebben gebouwd, maar slechts één pagina… Daarmee wordt onze inzending en de inzendingen 1, 8 en 10 geen recht gedaan.

  Helaas Microsoft… Een slechte beurt? Volgende keer beter?


  12 juni 2007 om 10:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!