De digitale leefwereld van tieners en ouders

15 maart 2007, 18:34

Belang van verschillende media voor het onderhouden van contact met vrienden, leerlingen in het voortgezet onderwijs, 2005 (in procenten)

In vrijwel alle gezinnen met tieners is minimaal één computer met een internetverbinding aanwezig, vaak zijn het er meer. Een belangrijk deel van het dagelijkse leven van tieners speelt zich af via internet. Ze communiceren er met elkaar, doen er hun schoolwerk, leren er nieuwe vrienden kennen en organiseren hun sociale leven. Maar naast de voordelen rijzen er vragen over de veiligheid van jongeren online. In hoeverre hebben ouders zicht op wat hun tieners doen op internet? Zijn de internetactiviteiten en vaardigheden van ouders toereikend genoeg om aansluiting te vinden bij de digitale leefwereld van hun kinderen? En in hoeverre geven ouders hun tieners voorlichting en stellen ze regels voor internetgebruik?

Op al deze vragen probeert het deze vandaag gepubliceerde rapport ‘Nieuwe links in het gezin: De digitale leefwereld van tieners en de rol van hun ouders’ (pdf) van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) een antwoord te geven.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!