Tunnel advertising

Tunnel advertising
, ING Groep
@evr

Tunnel advertising

Bij PingMag kwam ik een aardig overzicht tegen van de verschillende advertentievormen die je tegenkomt in stations in Tokyo. Naast de bekende megastickers op de vloer, ook advertenties op de armleuning van de roltrap voorzien van een code waarmee je meer info kunt verkrijgen via je mobieltje. Een opvallende techniek in het rijtje is tunnel advertising, iets dat al enige tijd bestaat maar ik zelf nog niet kende.


Tunnel advertising

Bij tunnel advertising zijn in de wand van een tunnel een hele reeks afbeeldingen opgehangen. Zodra de trein voorbij rijdt wordt de snelheid gemeten en wordt elke afbeelding kort verlicht op moment dat deze voor een raam van de trein is. Gevolg is dat de reiziger door het glas van de trein een korte commercial te zien krijgt. Volgens de comments bij PingMag is het systeem al actief in Washington DC en Chicago. Maar ook in Duitsland, Canada en New York kun je het tegenkomen. Op de site van de leverancier is een klein voorbeeld filmpje van het systeem te zien en ook hier [mpg].

Iemand dit toevallig al eens ervaren in een metro of trein?


 

 

 


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 4 reacties op dit artikel

 • Zelf ben ik erg gecharmeerd van leuk gevonden met adverteerdersplaatsen. Kwam deze post tegen met overzicht van 'nadenkertjes', andere insteek en blijft zeker ook hangen.

  geplaatst op
 • Dit systeem ziet er wel erg geavanceerd uit, met oplichten wanneer er een raampje is enzo.

  In Mexico City ben ik wel iets dergelijks tegengekomen in de metro, maar dat was een gewone (lange) reeks verschillende posters, die zichtbaar worden door het licht vanuit de metro (en dus uiteindelijk niet zo'n mooi effect geven, want het 'schuift' aan je raam voorbij.)

  Ik weet het niet zeker, maar ik geloof dat het Axe was die daar reclame maakte.

  geplaatst op
 • Zag laatst een documantaire over grafiti crews uit de jaren '70 in A'dam, deze gebruikte ook al deze techniek; het aanbrengen van meerdere grafiti's, wanneer je er langs rijd krijg je een tekenfilm effect. Niets nieuws dus eigenlijk!

  geplaatst op
 • Hoi Erik. Leuk filmpje. In de trein o metro zit je inderdaad toch vaak maar wat weg te dromen. Deze blijft zeker hangen ... erg leuk. De reclame makers gaan steeds verder met het vinden van aandacht van de consumenten. Whats next?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.