Ms. Dewey de interactieve zoekmachine

20 oktober 2006, 01:48

Ms Dewey

Ms. Dewey duikt de laatste dagen steeds vaker op in blogs. Met zo’n interactieve interface kun je er natuurlijk op wachten dat er lijstjes met Easter Eggs opduiken; CTRL+E+M, Shut up, Amsterdam, Lord of the rings etc. Ms. Dewey is ontwikkeld voor Microsoft door Evolution Bureau uit San Francisco en haalt haar resultaten uit Windows Live Search.

Forbes meldde eerder al dat Microsoft achter het geheel zat en kreeg van Microsoft de volgende reactie:

“Who says search can’t be fun? At Windows Live we are constantly exploring new and creative ways to promote our search offering and deliver relevant information in an interesting and engaging way. The Ms. Dewey website is just one example of these efforts. (…) This is not an advertising campaign. This really just an experiment for exploring different ways to introduce people to search and Live Search specifically. We are not promoting the site but simply putting it out on the Web for discovery.”

Helaas voor de dames is er nog geen Mr. Dewey, maar misschien dat we Remi maar eens een afspraakje met Ms. Dewey (a.k.a. Janina Gavankar) moeten laten maken om wat meer te weten te komen;-) Helaas voor Ms. Dewey hou ik het toch maar bij Google.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

6 Reacties

  mangold

  Niet echt slim geprogrammeerd. Als je op een zoekresultaat klikt, en de gevonden pagina in een nieuw scherm bekijkt, blijft dat moppie continu om aandacht vragen.

  Enneh: moet “constantly exploring new and creative ways” niet “constantly copying everything we encounter” zijn?


  20 oktober 2006 om 04:56
  Remi

  Helaas loopt bij mij zowel FireFox als IE compleet vast als ik Ms. Dewey bezoek, een afspraakje zit er dus nog niet in 😉


  20 oktober 2006 om 06:49
  evroekel

  hmm.. firefox liep bij mij 1x vast, maar had meerdere tabs open, ze is dus nog een beetje buggy.


  20 oktober 2006 om 06:56
  tristan

  Leuk. Maar een fancy flashanimatie naast je google serp heeft evenveel meerwaarde naar mijn mening, of mis ik iets?


  20 oktober 2006 om 07:20
  mvkranenburg

  Leuk voor even maar dan gaat het vervelen. En stel je voor: je zit op kantoor met al je collega’s om je heen en je klikt op zo’n website en bamm meteen een luidsprekende dame in beeld. Klik en je bent weg want ja je wilt je collega’s toch niet storen met je eigen werkzaamheden ….. toch!


  20 oktober 2006 om 17:01
  Edwin Kersten

  Wel een stel waardeloze zoekresultaten.. zoek ik op konijnenhok, kom ik op de gaysite uit :S

  Echt het meeste waar ik op zoek zijn de resultaten ronduit lachwekkend.


  17 november 2006 om 11:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!