Geenstijl in 2007 op TV

Geenstijl in 2007 op TV

Geenstijl in 2007 op TVGeenStijl krijgt vanaf begin 2007 een televisieprogramma bij BNN. Dat bevestigde de omroep tegenover FEM Business. De financiering van de programma’s wordt gedaan vanuit omroepgeld, zegt Dominique Weesie van GeenStijl: “We gaan belastinggeld opmaken.” Uitgever de Telegraaf heeft sinds maart 2006 een minderheidsaandeel van 40 procent in GeenStijl. De rest van de aandelen is in handen van de beide oprichters Ambroos Wiegers en Dominique Weesie.

Wat er precies te zien zal zijn is nog niet bekend. “De inhoud en het soort programma is nog niet duidelijk”, aldus Van Dam. “Wij zenden het uit, GeenStijl doet de redactie, in overleg met ons.”

De redactie van het programma zal in Amsterdam gevestigd worden en zal ook programma’s maken voor GeenStijl.tv, waar de weblog in december mee wil beginnen. Weesie zegt dat het programma bij BNN wekelijks zal zijn. “Over de inhoud spreken we nog. Het moeten programma’s worden waar Philip Freriks en consorten rode oortjes van krijgen.”


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 7 reacties op dit artikel

 • hoi Paul, tijdje al niet meer gesproken. Ik probeer de Nederlandse televisie een beetje in de gaten te houden vanuit Barcelona via pczapper, waar ik erg enthousiast over ben. Ook geen stijl tv zal daar vast straks te zien zijn. Ik ben benieuwd welke connectie geen stijl ´tv en internet´ gaat krijgen. En of dit het begin is van geen stijl radio, magazine, etc. Wat betreft televisie en streams, Freetube heeft een zeer groot aanbod aan zenders (zie http://www.freetube.co.nr). Ik denk dan ook dat pczapper haast moet maken gezien diverse internationale initiatieven.

  geplaatst op
 • Ondanks de ongelofelijke 'bagger' die Geenstijl af en toe produceert doen ze het zakelijk gezien heel erg goed (zie ook Top-10 meest bezochte websites van Nederland). Petje af, ik kan niet anders zeggen!

  geplaatst op
 • Zie ook 'n interviewtje met (de jarige) Dominique Weesie van Geenstijl bij Bright:

  http://www.bright.nl/in-januari-geenstijl-tv-bij-bnn

  geplaatst op
 • En ondertussen rekent GeenStijl kei-hard met ons af: "de op marketingblogjes aanwezige tuigscribentjes met hun gele band HEAO."

  geplaatst op
 • Bright:

  (...) Steengeyl, het eerder aangekondigde tv-programma van shocklog Geenstijl in samenwerking met BNN start niet op vrijdag 12 januari. De eerste uitzending is met bijna een maand uitgesteld, bevestigt BNN-woordvoerster Marieke Saly. De reden van het uitstel is volgens haar 'programmatisch'. 'Volgende week vrijdag is er een aflevering van Eddie in Urugzan. Hij komt pas vrijdag terug zodat er te weinig tijd is om het programma te monteren. Daarom is dat een week opgeschoven. In de weken daarna willen we The Dudesons graag op dat tijdslot uitzenden. Daardoor is Steengeyl opgeschoven.' Of het uitstel ook goed uitkwam, omdat het programma nog niet klaar zou zijn, zegt ze niet. 'Maar dit kwam op zich handig uit.' Steengeyl start nu op 2 februari om 23:15 uur op Ned 3.

  BNN omschrijft het programma als 'tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend'. Een van de vaste onderdelen wordt 'Ondertussen in Helmond, pittoreske plaatjes van het meest criminele plaatsje van Nederland'. Steengeyl is in het blok tussen half 12 en middernacht de opvolger van programma's als Wartaal (100.000 kijkers). Het programma kent geen presentatoren, alleen reportages. (...)

  geplaatst op
 • Geenstijl:

  (...) Goed nieuws. U kunt vrijdagavond 2 februari om 23:25 uur gewoon lekker afpilsen in de kroeg dan wel uw zojuist gescoorde bReEzAh aan stukken trekken. Het nu al veelbesproken SteenGeyl gaat namelijk NIET door. Gecancelled. Afgeblazen. De tiefus. Zojuist hebben we samen met BNN rigoureus de stekker uit het experiment getrokken. Bedank Roek Lips maar, netcoördinator van NED 3 en voorheen de grote man achter bejaarden-televisie. Lips vond het in al zijn wijsheid een goed idee op het allerlaatste moment de herhaling van de Wereld draait door voor SteenGeyl te programmeren, wat inhield dat wij naar 00:45 uur 's nachts zouden moeten verhuizen. Inderdaad, het tijdstip waarop die VPRO-nerds nu 'spek & bonen televisie' maken. Daar hebben we dus voor bedankt. Wij wensen Roek Lips veel succes met zijn NED 3, maar naaien doe je maar met je eigen stagiaires. Tot zover de mededelingen voor land- en tuinbouw. De wereld draait gewoon door en ondertussen besparen wij de belastingbetaler ook nog eens 222.453 euri. Voor tendentieuze, ongefundeerde en niet door de zendercoördinator goedgekeurde televisie dient u dus voorlopig gewoon af te blijven stemmen op GeenStijl.tv. Ons thuisnet... (...)

  Zie ook Adfoblog, Hyped en Planet. Op Planet ook een reactie van Roek Lips:

  (...) Roek Lips vond de proefuitzending die hij heeft gezien niet goed genoeg en heeft BNN voorgesteld om het programma 'verder te laten ontwikkelen in de luwte van de nacht'. Lips ontkent dat het te schokkend was voor de gemiddelde kijker om 23.30 uur, maar zegt wel dat het programma niet paste bij die doelgroep. U kunt ook dit interview beluisteren (Windows Media, 4 minuten). (...)

  geplaatst op
 • Hyped:

  (...) Het is vooralsnog onduidelijk waarom de netcoordinator ervoor koos om Steengeyl, het TV programma van Geenstijl, uit te zenden om 0:45, nota bene na de herhaling van De Wereld Draait Door. Steeds meer geruchten doen de ronde dat bepaalde personen die ooit gekwetst zijn door Geenstijl een lobby hebben gevoerd tegen het TV programma, en onder meer hebben geeist dat herhaling van De Wereld Draait Door absoluut niet mocht wijken voor Geenstijl.TV. Bovendien zouden bepaalde mensen zich zorgen maken om de uitzendingen. Mensen die vaak kritisch worden aangepakt door Geenstijl zouden "geen zin" hebben om ook op TV te kijk te worden gezet. Duidelijk is dat het laatste woord hierover nog niet gezegd is. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.