Nike met JPX in Messenger

20 september 2006, 05:48

Nike met JPX in MessengerWindows Live Messenger (voorheen MSN Messenger) gebruikers kunnen vanaf vandaag samen Nike schoenen bewonderen. In het rechter panel staat de schoen afgebeeld. Elke gebruiker kan de schoen draaien, ‘uit elkaar halen’ of een filmpje starten. De andere gebruiker kan dat zien. Ook geluiden zijn gesynchroniseerd. Verder is het mogelijk een ‘shout’ bericht op te nemen. Dat ziet niet alleen de andere gebruiker, maar het lijkt erop of iedereen dat kan zien. Zo had ik in eens een ‘conversatie’ met een één of andere Esther. Zou wel eens druk kunnen gaan worden vandaag. Meer achtergrond info op Molblog.

Wie dit wil testen kan het gemakkelijkste in Windows Live Messenger een gewone chatconversie opstarten en onder de knop ‘games’ Nike-JPX selecteren.

Erwin van Lun
Futurist and Angular Engineer bij Your Future Is Now!

Futurist Erwin van Lun startte op MarketingFacts in 2005, direct na publicatie van zijn boek "Van Massamerk naar Mensmerk" dat toen een nominatie kreeg voor de Marketing Literatuur Prijs. Het boek beschreef de toestand van media, marketing en merken in de toekomst van 2015 en Erwin volgde de ontwikkelingen in de eerste jaren op de voet. Nu blijkt dat zijn voorspellingen waarheid zijn geworden helpt hij mensen om zélf de toekomst trefzeker te voorspellen en heeft hij zijn voorspellingen voor 2020, 2030 en 2050 al weer klaar voor publicatie in het boek 'Utopia Manifesto 2050'. In 2009 stortte Erwin zich helemaal op Chatbots.org (http://www.chatbots.org), zijn wereldwijde industry portal op het gebied van intelligente kunstmatige karakters en in 2015 sloot hij zich aan bij het Bemer netwerk (http://yourfuture.bemergroup/nl) om mensen te helpen zichzelf te resetten: gezond, vitaal en creatief: helemaal klaar voor de toekomst! In 2017 zag hij de bezoekersaantallen van Chatbots.org weer flink stijgen en besloot dat het tijd werd voor de terugkeer naar het prachtige veld van humanlike AI.

Categorie
Tags

5 Reacties

  ErwinVanLun

  Ben op zoek naar een betere term voor werelden waarin je vrienden tegenmoet en samen dingen doen. Hoeft niet per sé gaming te zijn. Je kan ook samen een film kijken. Multi-User experiences? Zou dat wat zijn?


  20 september 2006 om 06:12
  media

  Je zou er in ieder geval iets van virtueel of digitaal en sociaal in moeten opnemen.


  20 september 2006 om 06:17
  ErwinVanLun

  Social virtual experiences?


  20 september 2006 om 06:33
  bjurn

  ik vind swarming wel een stoere term of gewoon collectief surfen.


  20 september 2006 om 06:56
  ErwinVanLun

  co-experience sluit ook wel aardig aan bij co-creation.


  20 september 2006 om 20:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!