Google beweegt naar Office 2.0

Google beweegt naar Office 2.0

Google beweegt naar Office 2.0Gisteren berichtte Techcrunch dat Google nu echt zijn eerste stukken uit de Office-puzzel heeft gepubliceerd.

Dit heeft Google gedaan door Google Apps for your Domain te lanceren, een groep Google diensten gericht op kleine tot middelgrote bedrijven. Bedrijven kunnen dankzij deze nieuwe service de volgende diensten gebruiken : Gmail, Talk, Calendar en Page Creator vanuit een control panel. Applicaties en data worden gratis gehost door Google, met advertentie ondersteuning.

Daar blijft het niet bij : volgens Aaron Ricadela van het blad InformationWeek, gaat Google binnenkort zijn Writely en Spreadsheet producten aan dit Office-product toevoegen, samen met collaboration instrumenten die gaan werken over verschillende platforms heen, en gaat Google zelfs technische ondersteuning geven.

Hoe dit gaat werken ? Volgens Ricadela werkt het zo : als Gmail gebruikers office documenten sturen, gaat Google hen erop attenderen om deze in Google Office te openen, waardoor het mogelijk wordt om met anderen de documenten te bewerken. Wat Google natuurlijk gaat aangrijpen om advertenties te laten zien.

Er werd ook binnen Marketingfacts al herhaaldelijk over gesproken, maar het is nu duidelijk : Google gaat Microsoft beconcurreren op Office. Microsoft aan de andere kant ziet in samenwerking tussen gebruikers een belangrijke nieuw werkgebied. Maar juist daar probeert Google met deze ontwikkeling een stokje voor te steken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Interessante ontwikkeling! Ben benieuwd wat we hier over een jaar over kunnen zeggen.

  geplaatst op
 • Ik heb net even een account aangevraagd om wat mee te testen. Tot m'n verbazing kreeg ik direct toegang en kan ik dus mooi wat testen. Op het eerste gezicht ziet het er goed uit. Aanmaken van user accounts en groepen e.d. werkt vrij simpel en snel. Ik zal vanavond eens proberen het echt aan de praat te krijgen...

  geplaatst op
 • En (offtopic) Google nu dus ook in zee met ebay om de adverteerders met elkaar te verbinden, volgens Ebay-persbericht van een uurtje geleden.

  geplaatst op
 • Hier konden we natuurlijk een beetje op wachten. 'Software as a Service' is als distributiemethode natuurlijk erg prettig voor bedrijven die geen zin hebben in het onderhouden en up-to-date houden van softwarepakketten zoals office. Google weet het gratis aan te bieden en dat wekt interesse.

  Je kunt nu natuurlijk verwachten dat er een discussie loskomt over het al dan niet via servers van google opslaan van je gegevens. De veiligheid, betrouwbaarheid en de 'Google = not evil' gedachte. Ben benieuwd of bedrijven genoeg vertrouwen hebben in google om professioneel gebruik te gaan maken van die diensten.

  geplaatst op
 • Ik heb al enkel maanden de Google Mail for your domain in de test, maar dat werkt echt ideaal. Ten eerste heb ik geen druk van mail meer op mijn server en de Spamprotectie van Gmail is geweldig, er komt echt bijna niets doorheen terwijl alles wat ik wil ontvangen er wel doorheen komt.

  Ik hoop dat er snel iets voor groepen werknemers/samenwerkende commissieleden komt zodat we samen kunnen bijhouden wat we te doen hebben en wat we al bereikt hebben.

  geplaatst op
 • Techcrunch heeft een interessante 24 minuten durende video/documentaire over Web 2.0 met verschillende Web 2.0 CEO's

  geplaatst op
 • Yep, Peter verwees al eens eerder naar de documentaire: Is Web 2.0 een Bubble?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.