Microsoft luistert naar bloggers!

28 juni 2006, 20:35

Microsoft luistert naar bloggers!Een beetje blogger hoeft vandaag de dag nauwelijks meer boodschappen te doen. Zo ontving ik recentelijk o.a. een complete set Gillette Mach 3 Turbo (inclusief mesjes en scheerschuim) en een wekker van LG Mobile. Leuk natuurlijk al die cadeautjes maar met beide producten heb ik eerlijk gezegd niets omdat ik mij scheer met een scheerapparaat en twee kleine kinderen heb die mij ’s morgens wakker maken. Maar vandaag werd ik toch wel positief verrast door het pakket en de brief die ik van Microsoft ontving. Hieronder de eerste paar regels van de brief:

(…) Beste Marco, Het lijkt wel Sinterklaas. Jij laat een paar weken geleden weten dat je een nieuwe telefoon wilt hebben en voila hierbij ontvang je er één. Het is geen mobiele telefoon, maar de nieuwste Philips Messenger telefoon. (…)

In het pakket de Dual Phone VOIP 433 van Philips (geschik om zowel met vaste telefoon als internet te bellen) ter introductie van de Nederlandstalige Windows Live Messenger, de eerste lokale invulling van het Windows Live Platform.

Ik ga de telefoon en Windows Live de komende dagen testen en zal daar ongetwijfeld nog op terugkomen maar wat ik veel belangrijker vind is dat Microsoft haar boodschap heel goed heeft afgestemd op de behoefte van in dit geval ondergetekende. Bij deze dus alvast de complimenten voor de PR-afdeling van Microsoft!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

18 Reacties

  Robin van Schaik

  Ik heb sterke behoefte aan:

  – een mediacenter

  – een Xbox 360

  – een pda

  – een nieuwe mobiele telefoon

  – een nieuwe mp3 speler

  – een navigatiesysteem

  – etc. etc.

  Leest dit aub, aardige PR mijnheer/mevrouw van Microsoft!


  28 juni 2006 om 20:48
  BugBlue

  Ik heb de verschrikkelijke need voor 2 of 3 voip telefoons (als het kan verschillende, anders

  heb ik niks om over te schrijven natuurlijk) of 2 DECT repeaters. 🙂

  MVGRMM(F) – doet soms iets met voip enzo.


  28 juni 2006 om 20:57
  rjmvandiepen

  @Robin

  Je moet eerst wat leuks over Microsoft schrijven!


  29 juni 2006 om 04:12
  media

  Damn, om Windows Live Messenger te gebruiken moet je Windows XP hebben geinstalleerd. Zal dit weekend eens kijken of het de moeite waard is om over te stappen van Windows NT naar XP.


  29 juni 2006 om 04:33
  evroekel

  Ehh.. ik heb XP al geinstalleerd hoor ;-)))


  29 juni 2006 om 04:42
  Desmond Lissone

  En ik wil heel graag een Origami…


  29 juni 2006 om 05:22
  prnee

  ze luisteren ook weer niet zo goed! haha

  >Dus op zoek naar een nieuw mobieltje zonder fratsen. Ik wil bellen. En ben niet geïnteresseerd >in batterijtijd-verslindende camera’s en MP3 spelers.

  Ruilen?


  29 juni 2006 om 05:36
  Savage

  Kijk dat is leuk nieuws. Ik ga maar eens wat over nVidia en ATI schrijven want ik ben wel aan een nieuwe videokaart toe…


  29 juni 2006 om 05:37
  media

  De reacties hierboven waren te verwachten; het is natuurlijk ook best grappig. Maar wie er even wat langer bij stilstaat zal tot de conclusie komen dat het eigenlijk briljant is wat hier gebeurt. Op je persoonlijke weblog (of je profielpagina) geef je informatie vrij over jezelf. Slimme adverteerders maken daar gebruik van en bieden aanbiedingen op maat. Je zou er nog één stap tussen moeten hebben en dat is permissie vragen. Een code op de blog waarmee je adverteerders toestemming geeft om je te mogen benaderen voor relevante product(informatie).


  29 juni 2006 om 05:47
  pat ventura

  Ik ben al jaren een gelukkig gebruiker van diverse Microsoftproducten en ik vind het iedere keer weer geweldig wat ze nu weer uit hun hoed toveren. Zo pfffffffff…dat is er uit.

  Beste mensen van Microsoft: ik zou best het huis van Bill willen hebben… 😉


  29 juni 2006 om 06:39
  Nick

  Je laat je gewoon gebruiken voor goedkope marketingspam…bah


  29 juni 2006 om 07:10
  Luc Franken

  Zolang het je berichten niet beinvloed is het gewoon super leuk natuurlijk. Als er echter een stevige discussie ontstaat weet je wel dat dit niet zorgt voor de meest objectieve stemming.


  29 juni 2006 om 07:21
  Yme Bosma

  Marco, het principe wat je net beschrijft (informatie vrijgeven, code op weblog, etc) is iets wat zo langzamerhand ‘geautomatiseerd’ gaat worden…. Initiatieven als Attention-Trust, Root Markets, Identity 2.0, Structured Blogging, Microformats en Edgeio zijn daar allemaal een schakel in. Jouw verhaal over Microsoft en de manier waarop ze je benaderen is een mooi voorbeel van het principe, alleen is het niet echt een schaalbaar model;-)


  29 juni 2006 om 07:51
  JV

  De oude benaming hiervoor is toch steekpenningen? Of in goed bargoens: smeergeld 😉


  29 juni 2006 om 11:32
  Kasper Katje

  Niets aan toe te voegen Erik, mooi gesproken.


  29 juni 2006 om 13:05
  Coen

  Als we dan toch lijstjes voor de sint gaan inleveren ;-P

  Mijn laptop is terminaal! Rara de wens

  haha


  29 juni 2006 om 14:43
  Robin van Schaik

  Ik vind hier ook niets mis mee. Het is, naar ik aanneem, ook common practise in de “traditionele” journalistiek. Daarbij heeft Dhr. Derksen ook vanuit zichzelf aangegeven dat hij een telefoon heeft gekregen van Microsoft, wat hij ook had kunnen nalaten. Bovendien maak je je op den duur erg ongeloofwaardig als je hierdoor je beoordeling laat vertroebelen. En dat kost je meer dan wat een telefoon waard is. Het is pas smeergeld/omkoperij als iets je in het vooruitzicht wordt gesteld bij een positieve recensie.

  Gewoon slimme PR dus. Niets meer en niets minder.

  En nu wil ik errug graag een Xbox 360 testen. Mijn recensie zal, vanzelfsprekend, volstrekt objectief zijn.


  29 juni 2006 om 19:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!