Ontwerp je eigen bagagelabel

Ontwerp je eigen bagagelabel

“Weg met die saaie bagagelabels! Geef uw koffer kleur en ontwerp uw eigen, unieke label! Met een foto van de kids, een mooie vakantiekiek, het logo van uw bedrijf of kies een van de afbeeldingen die KLM voor u heeft geselecteerd. Van uw ontwerp worden twee labels gemaakt. Voortaan herkent u uw bagage uit duizenden”

Bovenstaande tekst is afkomstig uit een emailbericht dat KLM vandaag verzond. Ongetwijfeld geinspireerd door de mogelijkheid om bij bepaalde banken je eigen bankpas te kunnen maken, biedt de KLM sinds vandaag de mogelijkheid je eigen bagagelabels te maken.

Geheel is opgezet is samenwerking met Icecards. Doel van de actie is volgens Molblog het vergroten van het aantal online-boekingen. KLM wil in 2008 veertig procent online-verkopen genereren. De vliegmaatschappij is naar eigen zeggen de eerste die met persoonlijke bagagelabels komt. De actie duurt zolang de voorraad strekt en geldt alleen voor de Nederlandse markt. Nu ben ik wellicht één van de weinigen die nooit bagagelabels gebruikt, maar zou je hiermee nu echt een offline boeker om krijgen of extra verkoop genereren?

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Belachelijk, volgens de mail geldt de actie alleen voor boekingen geplaatst na 22 mei. Ik heb op 17 mei geboekt voor een reis op 18 juni, maar dat telt niet.
  Los daarvan lukt het me niet een eigen foto te uploaden.

  Ik ben notabene vaste klant (online), maar hier zou ik bijna door naar de concurrent gaan.

  geplaatst op
 • Die upload levert inderdaad alleen maar een fout op: "ERROR No XML file: http://cluster.icecards.com/img2ice2/image.aspx?cmd=masks&maskgroupid=2 found".

  Geheel wekt bij jou als vaste klant dus alleen maar frustratie op ;-) Benieuwd hoe lang het duurt voordat die error opgelost is, dat kan toch niet zo moeilijk zijn.

  geplaatst op
 • Van alle reizigers die tussen mei en nu een reis boekten via de Nederlandse site van KLM heeft bijna een kwart een persoonlijk gratis bagagelabel ontworpen. Dat blijkt uit cijfers die de luchtvaartmaatschappij beschikbaar stelt aan Emerce. Volgens KLM is het aantal mensen dat aan het bestelproces begint en daadwerkelijk een reis boekt door de actie gestegen.

  geplaatst op
 • hoe moet ik mijn labels bestellen/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.