Ontwerp je eigen bagagelabel

23 mei 2006, 15:53

“Weg met die saaie bagagelabels! Geef uw koffer kleur en ontwerp uw eigen, unieke label! Met een foto van de kids, een mooie vakantiekiek, het logo van uw bedrijf of kies een van de afbeeldingen die KLM voor u heeft geselecteerd. Van uw ontwerp worden twee labels gemaakt. Voortaan herkent u uw bagage uit duizenden”

Bovenstaande tekst is afkomstig uit een emailbericht dat KLM vandaag verzond. Ongetwijfeld geinspireerd door de mogelijkheid om bij bepaalde banken je eigen bankpas te kunnen maken, biedt de KLM sinds vandaag de mogelijkheid je eigen bagagelabels te maken.

Geheel is opgezet is samenwerking met Icecards. Doel van de actie is volgens Molblog het vergroten van het aantal online-boekingen. KLM wil in 2008 veertig procent online-verkopen genereren. De vliegmaatschappij is naar eigen zeggen de eerste die met persoonlijke bagagelabels komt. De actie duurt zolang de voorraad strekt en geldt alleen voor de Nederlandse markt. Nu ben ik wellicht één van de weinigen die nooit bagagelabels gebruikt, maar zou je hiermee nu echt een offline boeker om krijgen of extra verkoop genereren?

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Pierre

  Belachelijk, volgens de mail geldt de actie alleen voor boekingen geplaatst na 22 mei. Ik heb op 17 mei geboekt voor een reis op 18 juni, maar dat telt niet.

  Los daarvan lukt het me niet een eigen foto te uploaden.

  Ik ben notabene vaste klant (online), maar hier zou ik bijna door naar de concurrent gaan.


  23 mei 2006 om 17:27
  aj.klokkers

  hoe moet ik mijn labels bestellen/


  31 augustus 2008 om 10:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!