Trends in Kids- en Jongerenmarketing

19 mei 2006, 05:04

Trends in Kids- en Jongerenmarketing

Eerder deze week vond het jaarlijkse congres Trends in Kids- en Jongerenmarketing plaats in Madurodam. Het recent gelanceerde weblog Young Marketing deed daarvan verslag dat hier en hier is te vinden.

Eén van de sprekers was Dennis Hoogervorst van Sanoma Uitgevers Young die in sneltreinvaart door het YoungMentality-model heen ging en tevens nieuwe onderzoeks-resultaten liet zien (zie ook bovenstaand figuur). Chatten/MSN blijft de favoriete bezigheid van jongeren op internet (gemiddeld 65 minuten per dag).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  evroekel

  Zijn de presentaties ergens te downloaden? Ik heb tot nu toe alleen de jpeg die ook in deze posting staat gevonden.


  19 mei 2006 om 13:26
  Edwin van de Merbel

  Een mooi overzicht met aansprekende activiteiten. Maar hoe ziet nu het gemiddelde profiel eruit van de ‘kids’. Dus bijvoorbeeld dagelijks gemiddeld 150 minuten op internet met de top 5 activiteiten……….(zelf in te vullen volgens getoonde overzicht!?). Maar resultaten nodigen zeker uit tot meer willen weten hierover. Dennis goed gedaan.


  20 mei 2006 om 08:23
  Dennis Hoogervorst

  @Erik: Het bezoeken van het congres kost 1549 euro en ook een map met handouts krijg je niet voor niets; ik kan me voorstellen dat de organisatie niet alle presentaties online zet. Ik zet later deze week een uitgebreid verslag van het congres op de site van Sanoma Young, wellicht heb je daar iets aan.

  @Edwin: Dit plaatje laat natuurlijk niet het hele verhaal zien, er is meer. Dank voor het compliment. Lang niet gezien btw; alles ok?


  22 mei 2006 om 08:02
  evroekel

  @Dennis: Thanks voor de pdf, precies wat ik zocht. Is inderdaad een uitgebreid stuk geworden, bovenop de stapel voor dit weekend 😉


  2 juni 2006 om 17:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!