Waar moet dat heen met de Nederlandse journalisten?

Waar moet dat heen met de Nederlandse journalisten?

Joop Mestrom schreef vorige week in het hoofdredactionele commentaar van ReclameWeek dat de redactie een aantal dagen niet bereikbaar zou zijn omdat ze collectief naar een stoomcursus ‘Rechtszaken in Nederland anno 2005’ zouden worden gestuurd. Dat zou nodig zijn omdat het zonder juridische kennis ondoenlijk blijkt een vakblad over reclame, media en marketing vol te schrijven.

Niets meer of minder dan een cynische opmerking met een knipoog. Maar wat lees ik vandaag op Villamedia.nl, de website van de Nederlandse vereniging van journalisten?

Waar moet dat heen met de Nederlandse journalisten?

Zouden ze dit nog hebben nagevraagd bij ReclameWeek? Of zouden ze wellicht in Google nog hebben gezocht op Rechtszaken in Nederland anno 2005? Ik vrees van niet.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Deze mispeer is inderdaad een beetje beschamend. Maar het verbaast me op zich weer niks als je bedenkt dat VillaMedia ook ooit eens braaf een 1-aprilbericht van Adformatie Online een dag later klakkeloos overnam. Daar staat overigens tegenover dat VillaMedia over het algemeen een zeer informatieve nieuwssite is, met een breed scala aan bronnen.

  geplaatst op
 • Als ik elke keer dat ik weer een persbericht krijgt dat totaal is opgeblazen, stikt van de taalfouten en onleesbaar is vanwege alle jargon een weblogstukje zou schrijven met de kop "Waar moet dat heen met de Nederlandse marketeers/PR-mensen?" dan deed ik de hele dag niks anders!

  :-P

  geplaatst op
 • Zinnig punt. Het is zelfs door te vertalen: "Als ik elke keer dat ik weer een weblogbericht lees dat totaal is opgeblazen, stikt van de taalfouten en onleesbaar is vanwege alle jargon..."

  geplaatst op
 • Mee eens, daar mogen we als bloggers zeker wel eens wat meer op letten!

  geplaatst op
 • Ha ha, goed punt Jeroen!

  geplaatst op
 • Journalisme van tegenwoordig is toch het nieuws van nu.nl en webwereld plaatsen op je site, of heb ik iets gemist??? :D

  geplaatst op
 • @Klaas (en Jeroen): taalfouten, hm. "Als ik elke keer dat ik weer een persbericht krijgt . . ."

  Zoek de vouten . . .

  geplaatst op
 • Dat is mijn zin niet, Mediaonderzoek.nl...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.