Verkiezing ‘Website van het Jaar’

3 november 2004, 14:57

Deze week begon de online verkiezing voor de Website van het Jaar. Tot 1 december kan worden gestemd op honderd websites in tien categorieen. Iniatiefnemer Joost Broeren van ID Projects: “Websites worden gebouwd voor het publiek, niet voor vakjury’s.” Door de toename van het aantal websites ontstaat volgens Broeren een behoefte aan een zeker keurmerk. “Het logo ‘Website van het Jaar’ op een pagina biedt de bezoeker straks herkenning en de websitehouder erkenning.” De uitslag volgt op 7 december (bron: ReclameWeek).

Waarom nu.nl verwijst naar sitevanhetjaar.nl is mij een raadsel. Zijn er nu twee verschillende verkiezingen of hebben ze gewoon een verkeerde url in het bericht opgenomen?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

17 Reacties

  reet

  wat een beperkte keuze. bij nieuws staat niet één weblog, terwijl tegenwoordig veel nieuws, vooral door sites die bij de categorie “nieuws” staan, van weblogs wordt gehaald.

  wie bepaalt op welke sites er gestemd kan worden?


  3 november 2004 om 15:34
  Vincent

  Niet perse fout, maar cu2 staat er ook tussen, terwijl dat van dezelfde maker is als van de verkiezingswedstrijd.

  Niet erg positief voor de geloofwaardigheid. Daarnaast vind ik het aanbod ook zeer beperkt.


  3 november 2004 om 16:06
  Anders

  Ik snap het ook niet helemaal. Wat doet een site als kranten.com nou bij “Nieuws” terwijl bv. Fok.nl maandelijks 100 keer zoveel bezoekers/pageviews trekt.

  Natuurlijk kan je het nooit goed doen, maar een beetje meer inzicht in de nominatiemethode had heel wat scepsis weg kunnen nemen.


  3 november 2004 om 17:07
  Stijn

  Niet alleen cu2 van Media Design is genomineerd maar ook het genomineerde ElmarReizen is betrokken bij de realisatie van de verkiezing.. ik vind het toch apart.


  3 november 2004 om 22:06
  Roy Huiskes – chapter42

  waar is tweakers? fok, geenstijl? en zo zijn er legio voorbeelden. jammer. wel gestemd.


  3 november 2004 om 22:41
  Kasper Katje

  Zoals al eerder aangehaald hier zijn er altijd sites te betwisten, is er altijd kritiek te leveren en mis je altijd een aantal maar in mijn ogen hoort een ‘website van het jaar’ verkiezing toch gebaseerd te zijn op criteria als nuttig, veel gebruikt/bezocht en gebruiksvriendelijkheid en misschien zelfs baanbrekend en vooruitstrevend.

  Vanuit dat oogpunt mis ik ook behoorlijk wat sites en categorieën en blijft het bij mij bij ‘leuk bedacht…’.


  4 november 2004 om 10:54
  Golumbus

  De Website van het Jaar… Welke site dat is? Dat bepaal jij!

  Met zo’n beperkte keuze ? Geen enkele van mijn fav’s is in de categorieën terug te vinden. Leuk idee, maar ik denk dat ik mijn eigen lijstje maar aanhoud.


  4 november 2004 om 14:42
  reet

  opmerkelijk dat bureau beau b.v. (registrant van websitevanhetjaar.nl. site is sinds juli 2004 geregistreerd) geen inschrijving heeft bij de kvk (tenzij je zoekt op vervallen inschrijvingen)


  4 november 2004 om 14:56
  Arnout Veenman

  Alle genomineerde websites zijn allemaal commercieel. Geen enkele website die niet van een commerciele partij is is vertegenwoordigd. Misschien is het een idee om een alternatieve verkiezing te organiseren voor not-for-profit sites danwel waar iedereen publiekelijk kan nomineren.


  4 november 2004 om 15:16
  Anders

  Nou, dat lijkt me nou ook allesbehalve ideaal. Ik vraag me af hoeveel mensen er in januari trek in hebben om zich door tal van huis-, tuin- en keuken-inzendingen te worstelen die variëren van een ode aan een overleden konijn tot een Anneke Grönloh-fansite.


  4 november 2004 om 15:56
  reet

  @ Anders: Inderdaad, ik denk niet dat een criteria moet zijn of een site commercieel of niet commercieel is, maar of een site kwaliteit heeft. Ik krijg in ieder geval een heel naar smaakje als ik naar website van het jaar punt nl kijk. Het ziet er uit als een makkelijk publiciteitstruukje.

  Al gezien dat emerce als een van de mediapartners staat aangegeven? maar bij emerce is niets te vinden over website van het jaar punt nl


  4 november 2004 om 17:16
  EJ

  Website van het jaar. Jongens, we leven niet meer in 1995.

  Interactief medialandschap is bijna volwassen intussen, met honderdduizenden categoriën als je wilt rubriceren.

  Het woord ‘website’ is dan ook voor mij al jaren geen treffend label meer. Suggesties?


  4 november 2004 om 21:33
  Anders

  Internetproductie!

  En er zijn zelfs sites die ze in kaart brengen 😛


  4 november 2004 om 22:02
  EJ

  Interactief Concept?


  4 november 2004 om 22:21
  Anders

  Op dit moment draait dezelfde banner ook op Emerce. Hoewel Emerce niet genomineerd is, krijgt de bezoeker daar dus nu te zien “Wij zijn genomineerd! Stem op ons”…


  7 november 2004 om 15:55
  hein

  waarom niet de mogelijkheid om te kiezen voor (online) helpdesks? Dan kon ik mijn onvolprezen helpmij.nl tenminste nomineren!


  17 november 2004 om 08:00
  M.C.M. ELbers

  Website van het jaar is weer een van die loze kreten, die niet bijdraagt aan b.v. waardering van websites. Op basis van alleen maar bezoekers nomineren?(!) Voor mij is de website van het jaar die bepaalde website die het gelukt is de JUISTE bezoekers te trekken(doelgroep), waarvoor hij of haar diensten/produkten aanbiedt.Afgezien nog van andere relevante criteria waarop je een website kunt beoordelen.

  De postbank site genomineerd? Niet moeilijk met 5.000.000 rekeninghouders. En dan gaat notabene genomineerde Postbank ook nog de website van het jaar verkiezing beinvloeden door mailtjes toe te sturen aan zijn relaties met ik quote LETTERLIJK……

  “En u begrijpt dat Postbank deze verkiezing graag wint. Gelukkig kunt u, als klant van Postbank, uw stem uit­brengen. Kies voor Postbank en maak kans op mooie prijzen, zoals een mini-cruise naar Newcastle”

  Hee, ik heb net nog een nieuwe nominatie bedacht:

  De stad van het jaar 2005!

  Gebaseerd op het aantal auto’s dat door het centrum heeft gereden. Wij hebben ze laten tellen door de burgemeester.

  waarvan akte!


  26 november 2005 om 16:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!