V&D stopt met V&D TV

15 september 2003, 06:00

Warenhuisconcern V&D stopt eind van het jaar met V&D TV. Het contract loopt tot week 52, maar wordt daarna niet verlengd.

Het tv-programma is nooit het succes geworden waarop men had gehoopt. De beoogde kijkdichtheid van 1% is dan ook nooit gehaald. En dat terwijl er bij V&D dagelijks 25 mensen in dienst waren van het programma. De plannen voor een eigen lifestyle magazine gaan ook niet door. V&D was samen met bureau FHV BBDO en uitgeverij Readershouse een format aan het uitdenken dat de folder moest gaan vervangen. Verder wordt de facelift van de warenhuizen afgebroken. Enkele maanden geleden werd nog gesproken over de `Bouvrie`-methode. Jan de Bouvrie was aangetrokken om de winkels gezelliger te maken. Voor dit jaar stonden er 20 winkels op stapel. Inmiddels zijn drie warenhuizen klaar en staan negen zaken in de steigers, maar de verbouwingen zijn stopgezet.V&D kampt met tegenvallende cijfers en heeft onlangs laten weten 1.800 werknemers te ontslaan. Verder worden 12 filialen gesloten.

Bron:

Adformatie nr. 37, p. 1 en 6, 1/3 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!