Steeds meer ?elektronische omzet?

26 mei 2003, 20:21

Eind vorig jaar maakte ongeveer 35% van de grootste bedrijven in West-Europa voor transacties gebruik van een elektronische marktplaats.

Zo?n 12% verwacht in de loop van dit jaar een dergelijk systeem in te zetten in het verkoop- dan wel koopproces. Voor 9% moet deze vorm van online in- en verkopen echter zeker wachten tot 2004.

Deze gegevens zijn afkomstig uit onderzoek van het marketingbureau Comstruction in Amerongen onder 260 directeuren van West-Europese ondernemingen. Via de ?eProcurement-systemen?, zoals Comstruction de online marktplaatsen noemt, is in 2002 ruim 20% van de totale omzet van de onderzochte bedrijven afgehandeld. Twee jaar eerder lag dat aandeel nog bij 10%.

De respondenten gaan ook voor de komende twee jaar uit van een verdubbeling van het percentage. Eind 2004 zal dus ruim 40% van hun omzet via elektronische marktplaatsen lopen, aldus de verwachting.

Bron:

http://www.sales-online.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!