Oberon Medialab partner van Microsoft voor MSN Messenger

9 maart 2006, 04:57

Gisteren maakten Oberon Medialab en Microsoft bekend dat Oberon Medialab is aangewezen als officiële MSN Messenger ISV voor de ontwikkeling en marketing van MSN Messenger bots. Om MSN Messenger bots goed te laten werken moeten ze gebouwd zijn op een platform dat door Microsoft erkend is. Het Amsterdamse online marketing bureau Oberon Medialab wordt nu de eerste Europese aanbieder van een erkend bot-platform.

MSN Messenger Bots zijn virtuele contacten in de MSN buddylist die zich gedragen als echte personen. Ze kunnen gebruikt worden om op een natuurlijke manier te communiceren met de gebruikersgroep van MSN messenger. Recent voorbeelden in Nederland van MSN chatbots zijn ondermeer KPN’s Chatman, De Nieuwskraker van de Volkskrant and de Ruud de Wild robot van Radio 538.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

    ErwinVanLun

    Media Republic heeft ook een dergelijk platform nodig maar heeft voor Eccky een eigen platform dat door Microsoft op handen en voeten wordt gedragen. Dit platform is al enige in staat meerdere chatbots onder verschillende namen te laten communiceren. Op deze wijze kan iedereen z’n eigen Eccky maken die onder eigen naam verschijnt in de buddy list. Media Republic heeft dit platform echter (nog) niet gecommercialiseerd. W8 met spanning af…


    9 maart 2006 om 14:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!