Kunstenaar Floris Kaayk (Human Birdwings): “Kunst is dan toch wat sympathieker dan commercie”

Kunstenaar Floris Kaayk (Human Birdwings): “Kunst is dan toch wat sympathieker dan commercie”

Marketing wordt meer en meer accountable. Data spelen een alsmaar groter wordende rol en automated marketing mag gezien worden als een groeimarkt. Maar daar tussendoor, doorheen, over- en onderlangs, zal pure creativiteit altijd (moeten?) blijven bestaan. Daarover gaat deze aflevering van 7 Ditches TV's Profile waarin Ronnie Overgoor praat met Floris Kaayk.Floris Kaayk (1982) is een animator en filmregisseur. Hij is bekend geworden met zijn fictieve documentaires, waaronder Human Birdwings, en kreeg internationale prijzen voor zijn animatiefilms. Kaayk is de zoon van het kunstenaarsechtpaar Coen en Guusje Kaayk.

Hij studeerde cum laude af aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda en haalde een master of fine arts aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. De animatiefilm The Origin of Creatures werd gekozen als de Nederlandse inzending voor de Oscaruitreiking in de categorie beste korte animatiefilm van 2011. Kaayk kwam in 2011 internationaal in het nieuws dankzij filmpjes op de sociale media van zijn alter ego Jarno Smeets. Hij zou de eerste mens zijn die kon vliegen als een vogel. In De Wereld Draait Door biechtte hij op dat het om een kunstproject ging.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.