Internet brengt ouderen bij elkaar

1 mei 2003, 06:54

Internet blijkt voor veel 50-plussers een populair middel om met elkaar in contact te komen. Dat blijkt uit de nog altijd groeiende cijfers van SeniorWeb, dat onlangs het jaarverslag 2002 heeft uitgebracht.

Senioren chatten of e-mailen met leeftijdgenoten in een mailgroep op internet en wisselen via het web tips en ervaringen uit.

Via een mailgroep leren senioren van elkaar, ze helpen elkaar en delen het plezier in internet- en computergebruik. Vaak komt het tot een ontmoeting in levenden lijve en worden vriendschappen gesloten. Zo hebben de 45 mailgroepen van SeniorWeb inmiddels 5.400 deelnemers.

Samen verder leren

Het aantal cursisten dat via SeniorWeb de eerste beginselen van de computer en internet leert, steeg met ??nderde tot 60.000. Veel cursisten gaan na de beginnerscursus verder en leren bijvoorbeeld wenskaarten maken, cd?s branden of internetbankieren. Zij doen bijvoorbeeld mee aan workshops of maken gebruik van inloopmiddagen in het leercentrum bij hen in de buurt. Ook dit bevordert het contact met leeftijdgenoten in de eigen omgeving. Overigens is het voor mensen die niet of moeilijk aan een cursus kunnen deelnemen ook mogelijk individueel les te krijgen aan huis. Dankzij de 1500 Ambassadeurs, zoals SeniorWeb haar vrijwilligers noemt, is het mogelijk dit maatwerk te bieden. Cursisten met een internetaansluiting kunnen bovendien deelnemen aan ??n van de cursussen via internet, die SeniorWeb op de website aanbiedt.

Online contact via de website

Per maand bezoeken 350.000 mensen de website van SeniorWeb. Dat is de helft meer dan het jaar daarvoor. Bezoekers halen niet alleen informatie van de website af, maar leveren er ook een belangrijke bijdrage aan. Zo is de lijst met tips van bezoekers inmiddels een rijk archief om uit te putten voor 50-plussers die op zoek zijn naar een wandel-, fiets- of vakantietip of een surftip. In de maandelijkse fotowedstrijd wordt hartstochtelijk gestreden om de eer wie dit keer de beste foto op de website plaatste over het thema van die maand. Andere veelgebruikte onderdelen zijn de mini-advertenties en het forum, dat aan diverse website-artikelen is gekoppeld.

Samen sterker

De Stichting SeniorWeb en de Vereniging Vrienden SeniorWeb gingen in 2002 op in de nieuwe Vereniging SeniorWeb. SeniorWeb verwacht hiermee met grotere efficiency en daadkracht haar activiteiten- en dienstenaanbod te kunnen afstemmen op de wensen van de 12.000 leden.

Bron: Seniorweb 1 mei 2003

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!