Hoe meet je het effect van mond-tot-mond marketing?

Hoe meet je het effect van mond-tot-mond marketing?

Super Bowl Buzz Report

Al een geruime tijd volgen we de verschillende tools om mond-tot-mond marketing te meten. Terwijl we het initieel moesten doen met statische buzz-indexes van Yahoo! en andere zoekmachines, kwamen al snel de eerste personalised tools zoals de buzz-o-meter (helaas niet meer beschikbaar). Later volgden o.a. G-metrics en BlogPulse.

Vooral de laatste lijkt steeds meer zijn weg te vinden naar grote adverteerders. Niet vreemd dus dat ze met de Super Bowl voor de boeg, een Super Bowl Buzz Report in de markt hebben gezet. Voor een bedrag van $20,000 krijg je een uitgebreid rapport met wie, wat en wanneer over jou merk is gepraat in de blogosfeer. Dat is minder dan 1% van de kosten voor een 30-seconden durende commercial tijdens de Super Bowl (via: SiliconValley.com).


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Dit zorgt voor best wel wat macht onder de populairste weblogs, om te onderhandelen met marketeers die een buzz willen 'laten' veroorzaken, zeker als je bedenkt dat wanneer de populairste weblogs een bepaald onderwerp aanhalen, deze binnen de kortste keren op de 'volgers' weblogs staat. Zowel positief neerzetten als afslachten is mogelijk, dus als geen deal beklonken wordt met een marketeer voor een mogelijke 'buzz marketing actie', kan deze als wraak afgeslacht worden, of ben ik nu te achterdochtig?

  Zijn hier praktijkvoorbeelden van of speelt zoiets alleen tussen mijn oren?

  geplaatst op
 • Naarmate weblogs een steeds belangrijkere rol (gaan) spelen in de dagelijkse nieuwsvoorziening, zullen webloggers steeds vaker benaderd worden om een product, dienst of event te promoten. Soms als vriendendienst maar in toenemende mate zal dit in ruil zijn voor middelen of geld.

  Zie verder:
  http://www.mediafact.nl/comments.php?id=7015_0_1_0_C

  Ook interessant in dit verband is de discussie over blogging ethics:
  http://www.basschutte.nl/mt/archives/000495.php

  geplaatst op
 • Ook de blogger die een waardeloos product aanprijst wordt afgeslacht. Zo'n weblog-opinieleider moet wel verdomd goed weten waaraan hij begint. Als het aangeprijsde product niet in slecht is, is het snel gedaan met zijn reputatie. Daar zorgen de negatieve verhalen van andere bloggers voor, hoop ik.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.