Harvard Business School case: Wikipedia

Harvard Business School case: Wikipedia

In de ware geest van hun onderwerp Wikipedia, hebben de Harvard Business School professoren Karim Lakhani en Andrew McAfee hun case in de vorm van een wiki online gepubliceerd en aldus de case letterlijk en figuurlijk in de praktijk gebracht.

De studie documenteert niet alleen de geschiedenis van Wikipedia, maar van encyclopedieën in het algemeen en stelt de informatie in een formaat beschikbaar voor dat bedoeld is om debat en discussie te bevorderen over het onderwerp. Prof. Lakhani merkt op zijn blog op dat hij overtuigd was om dit zo aan te pakken omdat, “wij alleen niet genoeg weten over wat er bij komt kijken om een innovatiegemeenschap te ‘leiden ‘.” Het resultaat is een goed verhaal in een toepasselijke verpakking.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.