Harvard Business School case: Wikipedia

7 februari 2007, 22:44

In de ware geest van hun onderwerp Wikipedia, hebben de Harvard Business School professoren Karim Lakhani en Andrew McAfee hun case in de vorm van een wiki online gepubliceerd en aldus de case letterlijk en figuurlijk in de praktijk gebracht.

De studie documenteert niet alleen de geschiedenis van Wikipedia, maar van encyclopedieën in het algemeen en stelt de informatie in een formaat beschikbaar voor dat bedoeld is om debat en discussie te bevorderen over het onderwerp. Prof. Lakhani merkt op zijn blog op dat hij overtuigd was om dit zo aan te pakken omdat, “wij alleen niet genoeg weten over wat er bij komt kijken om een innovatiegemeenschap te ‘leiden ‘.” Het resultaat is een goed verhaal in een toepasselijke verpakking.

Lode Broekman
Docent Digital Marketing bij Hogeschool Van Amsterdam

Lode Broekman (1965) is een resultaatgerichte organisatieadviseur, erkend Senior Marketing Professional (SMP), met ruim 25 jaar ervaring in (online) marketing en communicatie. Hij staat bekend om zijn klantgerichte en pragmatische oplossingen voor commerciële vraagstukken en verder om zijn boeiende presentaties. Daarnaast heeft hij veel ervaring als projectmanager. Hij is enkele jaren docent op de Hogeschool van Amsterdam, Commerciële Economie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!