Google vraagt rechtbank om uitspraak over handelsmerken

Google vraagt rechtbank om uitspraak over handelsmerken

Reuters meldt dat Google naar de Amerikaanse rechter stapt om duidelijkheid te krijgen over het gebruik van merknamen voor advertenties.

Google AdwordsHet bedrijf biedt via de dienst AdWords aan adverteerders de mogelijkheid zoektermen te koppelen aan reclames. Wanneer een gebruiker op een van de termen zoekt, wordt de reclame weergegeven. Sommige adverteerders gebruiken merknamen van concurrenten om bezoekers naar hun eigen site te lokken. Google ontving hierover geregeld klachten en inmiddels heeft ??n Amerikaans bedrijf ge?ist dat Google dit tegengaat.

American Blind & Wallpaper Factory wil dat de merknamen die het geregistreerd heeft niet meer door concurrenten gebruikt kunnen worden. Ook gelijkende omschrijvingen zouden niet meer toegelaten mogen worden. Google heeft na gesprekken toegezegd aan de eerste eis te zullen voldoen, maar vindt dat andere adverteerders nog wel omschrijvingen mogen gebruiken die lijken op de merknamen. De zoekdienst wil nu via de rechter achterhalen waar precies de grenzen liggen. In Frankrijk is Google deze herfst veroordeeld tot een boete na klachten van een reisbureau over AdWords. Inmiddels loopt daar een nieuwe zaak, aangespannen door modehuis Louis Vuitton.

Bron:
http://www.reuters.com/

Via:
http://www.tweakers.net/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.